REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Ouă ca la mama acasă și Spanac cu pătlăgele vinete

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.
-
Săptămâna aceasta vă propunem ''Ouă ca la mama acasă'' și ''Spanac cu pătlăgele vinete'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.
Ouă ca la mama acasă
Înfierbântă în tigae o lingură de untdelemn și coace 2 pătlăgele roșii fără pieliță și semințe, timp de 10 minute. Pune sare-piper, puțin pătrunjel și un cățel de usturoi. Pune pătlăgeaua într'o tigae specială pentru ouă și sparge, binișor deasupra un număr de 4 ouă. La coptor.
Spanac cu pătlăgele vinete
Ia pătlăgele proaspete și taie-le în două în lungime și scoate o parte din miez. Apoi toacă spanac și pune tocătura într'o cratiță cu untdelemn sau unt proaspăt. Când spanacul s'a muiat bine amestecă-l cu miezul pătlăgelelor, pune sare și untdelemn și umple cu acest amestec golul pătlăgelelor. Presară praf de făină și pune la coptor 40-50 de minute. De preferat untdelemnul untului.
Sursa: Agerpres
