REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Ouă ca la mama acasă și Spanac cu pătlăgele vinete

17.03.2016 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

  1. Săptămâna aceasta vă propunem ''Ouă ca la mama acasă'' și ''Spanac cu pătlăgele vinete'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

    Ouă ca la mama acasă

    Înfierbântă în tigae o lingură de untdelemn și coace 2 pătlăgele roșii fără pieliță și semințe, timp de 10 minute. Pune sare-piper, puțin pătrunjel și un cățel de usturoi. Pune pătlăgeaua într'o tigae specială pentru ouă și sparge, binișor deasupra un număr de 4 ouă. La coptor.

    Spanac cu pătlăgele vinete

    Ia pătlăgele proaspete și taie-le în două în lungime și scoate o parte din miez. Apoi toacă spanac și pune tocătura într'o cratiță cu untdelemn sau unt proaspăt. Când spanacul s'a muiat bine amestecă-l cu miezul pătlăgelelor, pune sare și untdelemn și umple cu acest amestec golul pătlăgelelor. Presară praf de făină și pune la coptor 40-50 de minute. De preferat untdelemnul untului.

    Sursa: Agerpres

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro