REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Palmiere și Dinișoare

11.05.2017 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

  1. În această săptămână, vă prezentăm rețele ''Palmiere'' și ''Dinișoare'' care au fost publicate în volumul ''Dulciuri'' (1936), scrisă de doamna Maria General Dobrescu.

    Palmiere

    Se întinde bucăți de aluat franțuzesc, se presară cu zahăr pudră un strat de 1 mm, se îndoiește într'o parte și în alta ca o foaie de tăiței, se întrunesc și apoi se formează un sul din care se taie bucăți groase de o jumătate de cm. Se pun la foc potrivit, observând ca bucățelele să fie plate pe tavă.

    Dinișoare


    Proporții: 200 gr. zahăr pudră, 200 gr. pudră de alune prăjite, 60 gr. făină, 100 gr. unt topit, 6 albușe, puțină sare. Se amestecă alunele, făina se pune odată cu untul topit. După ce s'au bătut până ce s'au răcit se adaugă și albușele spumă. Se taie cu o formă rotundă, se dă la cuptor.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro