REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Pătlăgele vinete împănate și Cheftele de raci

10.12.2015 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

 1. În această săptămână vă prezentăm ''Pătlăgele vinete împănate'' și ''Cheftele de raci'', rețete care au fost publicate în seria ''Buna Menajeră — Carte de bucate, practică'' (1907) scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.

  Pătlăgele vinete împănate

  Ia pătlăgele după trebuință, curăță-le vrâstat, taie-le cu cuțitul în două locuri, freacă-le cu sare și lasă-le să stea vre-o oră. Apoi pregătește trei cepe tăiate, prăjește-le cu fire de usturoiu, sarea necesară și piper; amestecă-le pe toate, și, dacă vrei, pune și o lingură de bulion de pătlăgele. Opărește pătlăgelele cu apă clocotită, punând în apă și o bucățică de zahăr, după aceea pune ceapa de sus prin tăieturi, toarnă untdelemn cu o lingură de făină rumenită și apă câtă va trece de două degete deasupra lor, înăbușește-le, pune-le să fearbă iute până ce vor scădea și deșeartă-le în farfurie.

  Cheftele de raci

  Fierbe raci, curăță-i și taie-i mărunt; pune-le piper, sarea necesară, miezul dela o franzelă muiată în apă, o ceapă coaptă rasă pe răzătoare și două linguri de untdelemn. Toacă bine toate acestea, fă-le cheftele, tăvălește-le în pesmete, prăjește-le în untdelemn, și dă-le la masă cu orice fel de salată vei vrea.

  Sursa: Agerpres
   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro