REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salata de sardele (anchois) și Supa de tapioca

09.02.2017 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

  1. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Salata de sardele'' și ''Supa de tapioca'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

    Salata de sardele (anchois)


    Desărează sardele. Scoate oscioarele și taie sardeaua în fâșii de o jumătate de centimetru. Așază bucățile în castron. Apoi adaogă albușul de ou răscopt și tocat precum și gălbenuș răscopt și tocat, mai adaogă pătrunjel tocat. Toate aceste elemente aranjate în grămezi separate. Adaogă oțet și untdelemn ca de obiceiu.

    Supa de tapioca

    Rumenește ceapă și praz în părți egale în unt sau untdelemn. Pune în zeama de carne. Sărează și pipărează. Pune câțiva căței de usturoiu curățați. Adaogă în ploaie tapioca. Pune pe foc să fiarbă domol, atât cât trebue pentru ca tapioca să fie fiartă. Adaogă un pahar de smântână. Amestecă pe foc, dar să nu mai fiarbă. Servește cald.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro