REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salată Ninon și Calcan rasol

29.06.2017 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

  1. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Salată Ninon'' și ''Calcan rasol'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

    Salată Ninon


    Curăță de piele și taie în felii 20 pipote de cocoș fiert în vin alb. Taie la fel câteva trufe și câteva funduri de anghenarii opărite. Udă cu sosul englez (Worchester), untdelemn, oțet, paprika, cât și două linguri de bulion de pătlăgele roșii. Pune în castron și decorează cu stridii, cozi de crevete și trufe felii.

    Calcan rasol

    Peștele trebue tăiat în bucăți. Se gătește ca orice pește rasol. Îl fierbi în apă sărată și piperată cu ceapă și morcovi tăiați mărunt, buchetul, untdelemn, zeamă de lămâie și cuișoare. La masă se servește cu un sos oare care sau cu untdelemn și lămâie.

    Sursa: Agerpres

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro