REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Sos sau tocană de ciuperci și Morcovi cu puiu

08.02.2016 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

  1. În această săptămână vă prezentăm ''Sos sau tocană de ciuperci'' și ''Morcovi cu puiu'', rețete care au fost publicate în seria ''Buna Menajeră — Carte de bucate, practică'' (1907) scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.

    Sos sau tocană de ciuperci

    Ia 1.200 grame de ciuperci, curăță-le, taie-le cozile dela jumătate, spală-le și taie-le în felii mici, pune-le într'o tavă cu două linguri de unt și prăjește-le puțin cu vreo două cepe tăiate mărunțel și o lingură de unt. Pune să fearbă toate acestea cu 600 grame de apă; apoi pregătește 300 grame de smântână acră, cu trei linguri de făină și cu o jumătate de lingură de unt. Pune toate acestea să fearbă cu ciupercile a doua oară, și dă-le pe lângă rasol.

    Această tocană se mănâncă și cu mămăliguță.

    Morcovi cu puiu

    Prăjește cu unt un puiu tăiat bucățele, presară-l cu o lingură de făină și mai prăjește-l puțin. Taie morcovi în forma tăițeilor, pune-i într'o tigaie și lasă-i să se moaie puțin cu o lingură de unt; apoi pune-i în untul acela, pune și două linguri de zahăr, toarnă zeamă de carne, lasă să mai fearbă puțin, mai pune două linguri de zahăr și lasă să scadă.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro