REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă de praz cu cartofi și Prăjitura Deliciul

28.01.2016 0 comentarii

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

  1. Săptămâna aceasta vă propunem ''Supă de praz cu cartofi'' și Prăjitura ''Deliciul'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

    Supă de praz cu cartofi


    Ia 6 praji, curăță-i și taie-i în bucăți cât jumătate degetul cel mare. Pune în cratiță unt și când s'a înfierbântat pune prajii. Când prajii s'au rumenit pune 1 jumătate litru apă, sărează și adaogă 5-6 cartofi pe care, după ce-i fierbi, îi vei zdreli cu o furculiță. După o oră de fiert torni această supă peste franzele prăjite în unt.

    Prăjitura ''Deliciul''

    Amesteci în părți egale zahăr și unt proaspăt (câte 250 gr.), 150 gr. făină, 5 gălbenușuri de ouă, 5 albușuri bătute ca zăpada și 150 gr. fructe zaharate tăiate mărunt. Această pastă, căreea îi dai o formă rotundă, o pui într'o formă untată și făinată. Pui la coptor cald.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro