Risotto cu champignon și pesto

26.02.2010 8 comentarii
  1. Cred că am văzut rețeta asta sau una asemănătoare într-o carte scrisă de Jamie Oliver. Sau poate în altă parte (vă spun drept, citesc destul de mult pe tema asta și mi-e tot mai greu să țin minte ce și de unde). Nici măcar nu contează, important e că tocmai am făcut-o pentru prima oară și am fost suficient de mulțumit încât să v-o recomand cu drag.

    Ingrediente

    • 100 gr orez
    • 2 linguri pesto
    • 30 gr unt
    • parmezan, sare după gust
    • 30 ml ulei de măsline
    • 1/2 ceapă
    • 1 cățel de usturoi
    • 2 ciuperci champignon

    Orezul e cea mai importantă componentă a acestei mâncări. Trebuie să fie oval și plat, plin de amidon, pentru ca risotto-ul nostru să iasă cremos.


    Ciupercile, champignon și proaspete, aduc un plus de savoare și de consistență.


    Untul, sosul pesto (după ce apare busuiocul verde în piață vă dau rețeta, între timp puteți folosi din comerț, atenție doar la etichetă, alegeți unul fără E-uri) și parmezanul nu au voie să lipsească.


    Uleiul de măsline extravirgin e opțional dar eu zic că doi stropi peste risotto, chiar înainte de a-l mânca, pot face minuni.


    Ceapa și usturoiul sunt de asemenea importante...


    ...pentru că de la ele pleacă toată treaba. Se sotează la foc mic, până sticlesc


    Se adaugă apoi orezul și se amestecă ușurel. După ce și acesta devine translucid, adăugați apă caldă, câte puțin, amestecând mereu. Continuați să adăugați apă pe măsură ce orezul o cere și nu încetați să amestecați, această acțiune face risotto-ul cremos.


    După ce orezul s-a făcut, tăiați ciupercile...


    ...și puneți-le peste orez. Amestecați ușor.


    Puneți pesto-ul și untul și amestecați până se omogenizează.


    Puneți și parmezanul și stingeți focul. Așteptați două minute înainte de a pune risotto-ul în farfurii.


    Turnați câteva picături de ulei de măsline extravirgin peste risotto.


    Poftă bună.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Alina

    Si pesto ala ce e si cum se face? Sau de unde il cumpar? In fine ce e?

    26.02.2010
  • andrei crivat

    Alina, pesto este o minune a bucatariei italiene - un sos pe baza de busuioc. Mai multe detalii gasesti aici. Poti sa-l faci sau poti sa-l cumperi de la orice hypermarket, de la raionul cu sosuri pentru paste.

    26.02.2010
  • adina

    arata foarte bine si cred ca are si un gust pe cinste, dar cred ca ai uitat de vinul alb care nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma, din ingrediente.

    26.02.2010
  • Rodica Cireasa

    Mai, din cauza ta o sa ma apuc de gatit...desi nu mai aveam sperante...:)) Sunt super retetele si mai ales prezentarea lor e edificatoare, chiar si pentru cineva ca mine...

    26.02.2010
  • andrei crivat

    Ma bucur mult ca-ti place pe-aici, Rodi. Sa-mi spui cum iti ies :)

    26.02.2010
  • Nina

    Salutare! Imi place tare mult site-ul vostru. Eu gatesc foarte des risotto si v-as da un sfat: in loc de apa, puneti supa de legume, care trebuie sa fie tot timpul la aceeasi temperatura ca orezul, altfel se intrerupe procesul de fierbere. Dupa ce se caleste ceapa, se stinge cu vin. Si pesto-ul l-as face proaspat, fie cu busuioc, cu rucola sau cu banalul patrunjel. Eu calesc ciupercile inainte de a le adauga la orez, au un gust mai bun.

    26.02.2010
  • Alina

    scrie 10 g orez la ingrediente.....era de fapt 100 sau mai mult? vreau sa fac si eu azi risotto dupa reteta ta.... Multumesc!

    08.09.2011
  • andrei crivat

    da, 100 de grame, am corectat, scuze :)

    08.09.2011
Autor: ebucataria.ro