Risotto românesc

16.03.2016 1 comentarii

De risotto în varianta românească am auzit acum câțiva ani când am vizitat niște prieteni într-un cămin studențesc din Iași. Mai toată lumea știe de celebrul preparat italian pe bază de orez. Ei bine, din lipsă de fonduri (ce preț avea atunci parmezanul!) tinerii studenți, bucătari în timpul liber au deschis frigiderul și s-au gândit să adapteze la ce au găsit pe acolo.

  1. De risotto în varianta românească am auzit acum câțiva ani când am vizitat niște prieteni într-un cămin studențesc din Iași. Mai toată lumea știe de celebrul preparat italian pe bază de orez. Ei bine, din lipsă de fonduri (ce preț avea atunci parmezanul!) tinerii studenți, bucătari în timpul liber au deschis frigiderul și s-au gândit să adapteze la ce au găsit pe acolo.

    Ingrediente

    • Jumătate de cană de orez (o porție)
    • Un cub de unt
    • 150g telemea de oaie (brânză sărată)
    • O lingură de bulion
    • Câteva fire de pătrunjel
    • Sare, piper


    Orezul l-am fiert în două căni de apă, cu puțină sare.


    Cât timp a fiert orezul am tocat pătrunjelul mărunt și am pregătit brânza și bulionul.


    Când orezul a tras toată apa ar trebui să fie fiert. Am pus cubul de unt și am amestecat bine. Am amestecat cu lingura de bulion și trei sferturi din brânza sărată (dată pe răzătoarea mică). Peste amestec am ras restul de brânză am presărat pătrunjelul.


    Un prânz simplu, sățios și sănătos. Mai ales ieftin și autentic (pentru asta musai trebuie folosită telemeaua de oaie). Poftă să aveți.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Horatiu C.

    Excelent? re?et?. E simpl?, rapid? ?i bun?. Mi-ar place s? mai v?d astfel de m

    04.03.2010
Autor: Bogdan Beșliu