Ruladă cu dovleac şi cremă de vanilie

26.11.2015 0 comentarii

Un desert ce pare sofisticat, dar e mai simplu decât multe alte preparate! Cum ţi se pare următoarea reţetă de ruladă cu dovleac şi cremă de vanilie?

  1. Ingrediente

    ¼ cană zahăr farin
    ¾ cană făină
    1 cană zahăr tos
    ½ linguriţă praf de copt
    ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
    1 praf scorţişoară
    1 praf sare
    3 ouă
    2/3 cană piure de dovleac
    Pentru cremă
    200 g cremă de brânză
    1 linguriţă extract de vanilie
    ¼ cană unt
    1 cană zahăr farin

    Mod de preparare


    Într-un bol, combină următoarele ingrediente uscate: făina, praful de copt, scorţişoara şi sarea.

    Bate ouăle cu zahărul tos până acesta se topeşte, iar compoziţia devine ceva mai groasă. Adaugă aici piureul de dovleac, dar ai grijă ca acesta să fie rece. Piureul de dovleac se prepară în prealabil: speli dovleacul, îl tai în felii, îl dai la cuptor într-o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt, îl laşi până se face bine, după care cureţi coaja şi pasezi pulpa.

    Toarnă compoziţia aceasta peste amestecul de făină.

    Stinge ½ linguriţă de bicarbonat de sodiu în 2 linguri de lămâie, adaugă peste toate şi amestecă un pic.

    Tapetează o tavă întinsă cu hârtie de copt şi aşază cu atenţie aluatul de mai sus.

    Dă la cuptor pentru maximum 15 minute, având grijă să nu laşi prea mult, să nu se ardă.

    Ia un prosop de bucătărie curat, din bumbac şi presară peste el zahăr farin din belşug. Acest pas este pentru ca aluatul să nu se lipească de prosop când va trebui să îl rulăm.

    Odată gata aluatul, aşază-l pe acest prosop, scoate cu atenţie hârtia de copt şi rulează încet aluatul pe prosopul de hârtie.

    Lasă să se răcească, după care dă la frigider o oră.

    Separat, prepară crema de vanilie: încorporează cana de zahăr pudră în crema de brânză, adaugă untul şi esenţa de vanilie. Amestecă bine.

    Ia o folie alimentară şi întinde pe ea jumătate din crema de mai sus. Derulează pandişpanul peste folie, întinde cealaltă jumătate de cremă în interior, rulează din nou, înfăşurând în folia de plastic.

    Dă la frigider pentru încă o oră. Când serveşti, presară deasupra fulgi de cocos sau un pic de coajă de portocală.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro