Rulouri cu bacon și cașcaval
Nu-i o mâncare sofisticată, nici foarte sănătoasă. Dar pentru că aveam toate "componentele" în frigider și pentru că sunt pe drumuri câteva zile, am zis că-i păcat să le las să expire. Mai bine să gătim ceva cu ele. Și am încropit rulourile astea, care s-au dovedit tare gustoase.
-
Nu-i o mâncare sofisticată, nici foarte sănătoasă. Dar pentru că aveam toate "componentele" în frigider și pentru că sunt pe drumuri câteva zile, am zis că-i păcat să le las să expire. Mai bine să gătim ceva cu ele. Și am încropit rulourile astea, care s-au dovedit tare gustoase.
Ingrediente (pentru porție)
- 2 felii de cotlet de porc dezosat
- 4-5 cartofi
- 1 felie de bacon
- 1 felie de cașcaval
- 1 lingură de muștar iute
- 1 lingură de ulei extravirgin de măsline
- 2 lingurițe de boia iute
- 2 lingurițe de rozmarin măcinat
Rețetă
Mai întâi am curățat cartofii. I-am tăiat în jumătăți (dacă erau mai mari îi tăiam în sferturi) și i-am pus la fiert.
Când au dat în clocot, i-am lăsat cam 7 minute (nu-i vroiam prea fierți) apoi am scurs apa și i-am lăsat să se răcească. Între timp, am bătut feliile de cotlet.
Într-un castron, am pus muștarul, iar peste el am pus 1 linguriță de boia și una de rozmarin.
Le-am amestecat bine.
Dacă tot aveam condimentele în mână, am pus și peste cartofi. Tot o linguriță de boia și una de rozmarin. Am pus și uleiul de măsline
I-am amestecat și pe ei bine.
Apoi, pe fiecare felie de cotlet, am pus un strat subțire din pasta de muștar cu condimente. Peste care am pus cașcavalul ras pe răzătoarea mare și baconul tăiat bucățele.
Am rulat feliile și le-am prins cu scobitori la capete și la mijloc.
Le-am pus într-o tavă, pe folie de aluminiu.
Le-am dat la cuptor (l-am incins inainte), la foc mediu. După 10 minute, am scos tava și am întors și cartofii, și rulourile. După alte 10 minute, am scos cartofii și am lăsat doar carnea, încă vreo 5 minute, poate 6. Era pătrunsă, dar am vrut să se rumenească un pic.
Apoi am tăiat rulourile felii și le-am pus pe farfurie.
Sigur, puteți folosi felii de piept de pui, în loc de porc. NIci cotletul nu e foarte gras, dar ar fi un pic mai sănătos. Poftă bună :)
Mie mi s-a facut deja foame, o sa cobor sa-mi iau ceva de mancat. Desi stiu ca nu o sa gasesc ceva la fel de apetisant ca aceste rulouri, dar macar sa-mi astampar cumva ... pofta.
Arata foarte apetisant.Cat de curand o sa experimentez...
nu e cine stie ce