Rulouri de pui învelit în bacon

01.01.2017 0 comentarii

Întotdeauna mi-au plăcut felurile de mâncare care sfârșesc învelite în bacon. Oricât ar fi de nesănătos, baconul are un gust unic. Știu ei englezii ce știu :) Asta am gătit aseară, o rețetă deviată dintr-o rețetă deviată, la rândul ei, din altă rețetă. Un fel de inovație, da' a ieșit tare bun.

  1. Ingrediente

    • 300 gr piept de pui dezosat, fără piele, feliat
    • 12-16 ciuperci champignon
    • 8-10 felii de bacon tăiat subțire
    • 1 legătură de pătrunjel
    • 1 legătură de mărar
    • 1 legătură de usturoi verde
    • 3 linguri de muștar iute
    • 1 lingură cimbru uscat
    • 1 lingură rozmarin măcinat
    • 4 căței de usturoi
    • 50 gr parmezan
    • 3 linguri pesmet
    • 4 linguri ulei de măsline
    • 200 ml vin alb demisec
    • sare, piper

    Am tăiat mărunt ciupercile și le-am pus la călit, la foc mărunt,  într-o lingură de ulei de măsline, amestecate cu usturoiul verde tăiat mărunt și cu vinul alb.

     Rulouri de pui invelite in bacon - ciupercile se calesc

    Cât s-au călit ciupercile, am făcut sosul de muștar de care am mai zis aici. 3 linguri de muștar, 4 căței de usturoi zdrobiți, o lingură de cimbru uscat, o lingură de rozmarin măcinat, amestecate bine.

     Rulouri de pui invelite in bacon - mustarul se amesteca cu condimente

    Între timp, ciupercile erau aproape gata (a scăzut lichidul din tigaie, s-au înmuiat). Am tocat verdețurile, pătrunjelul...

     Rulouri de pui invelite in bacon - patrunjelul se toaca marunt

    ... și mărarul.

     Rulouri de pui invelite in bacon - mararul se toaca marunt

    Le-am luat de pe foc și am adăugat verdeața tocată.

     Rulouri de pui invelite in bacon - verdeturile se adauga la ciupercile calite

    Apoi am amestecat bine cele 3 linguri de pesmet cu 3 linguri de ulei de măsline și cu parmezanul, am pus sare și piper și am amestecat totul cu ciupercile.

     Rulouri de pui invelite in bacon - pesmetul si parmezanul se adauga in ciuperci

    Pieptul de pui, tăiat felii subțiri (le-am și bătut un pic) le-am uns cu un strat subțire de muștar cu condimente, peste care am pus umplutură de ciuperci.

     Rulouri de pui invelite in bacon - pe feliile de pui se adauga umplutura

    Apoi le-am rulat, le-am învelit în câte o felie de bacon și le-am prins cu scobitori, să nu se desfacă.

     Rulouri de pui invelite in bacon - se fac rulouri invelite in bacon

    Le-am pus la prăjit în ulei încins.

     Rulouri de pui invelite in bacon - rulourile se pun la prajit

    După 3-4 minute le-am întors. Când carnea a fost rumenită și pătrunsă, le-am scos. Ca garnitură, dacă tot aveam la îndemână, am făcut niște ciuperci umplute cu bacon și brânză frământată în casă, date la cuptorul încins cam 10 minute. Au mers de minune.

     Rulouri de pui invelite in bacon - final

    Asta a fost. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț