Salată cu cartofi şi bacon

02.03.2017 0 comentarii

Această salată cu cartofi şi bacon merge perfect la început de primăvară pentru că îi poţi adăuga legume verzi, proaspete şi savuroase! Vezi mai jos reţeta!

  1. Ingrediente

    Pătrunjel
    Spanac
    Salată verde
    Câteva bucăţele brânză (de oaie sau capră)
    3-4 cartofi (dacă ai cartofi noi, cu atât mai bine)
    Bacon
    2 linguri ulei
    Sare, piper

    Mod de preparare


    Pune într-o cratiţă 2 linguri de ulei.

    Când s-a încins, adaugă fâşiile de bacon şi căleşte-le până se rumenesc uşor.

    Pune cartofii în coajă la fiert, cu puţină sare. Lasă-i până când sunt pătrunşi.

    Apoi, curăţă-i cât sunt calzi încă, după care taie-i în sferturi sau jumătăţi. 

    Spală şi rupe în bucăţi mai mici toate legumele cu frunze verzi.

    Adaugă toate ingredientele într-un bol mai mare şi asezonează cu sare, piper, ulei de măsline şi zeamă de lămâie.

    Dacă se întâmplă să ai prin casă, trage la tigaie şi câţiva creveţi înmuiaţi în zeamă de lămâie, usturoi mărunţit şi ulei de măsline în prealabil şi adaugă-i şi pe ei în salată.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro