Salată cu linte, sfeclă roşie şi pere

Combinaţiile neobişnuite sunt, deseori, şi cele mai inedite ca gust, aşa că încearcă această săţioasă şi delicioasă salată cu linte, sfeclă roşie şi pere!
-
Ingrediente
1 ceaşcă linte
2 ceşti apă sau supă de legume
1 sfeclă roşie
1 pară
Baby spanac sau spanac normal, rupt în fâşii mai mici
Sare, piper
Ulei de măsline sau cocos
Zeamă de lămâie
Mod de preparare
Lintea nu trebuie pusă la înmuiat înainte, aşa că începe prin a o clăti cu apă rece.
Pune la fiert 2 ceşti de apă sau supă de legume. Când fierbe, adaugă ceşcuţa de linte. Lasă să fiarbă la foc mare 3 minute, după care dă focul mai încet şi las-o până este destul de fiartă. Nu e indicat ca lintea să fie foarte moale, având în vedere că o vei folosi la salată, aşa că încearcă din când în când.
Lintea maro fierbe mai greu, în 40-45 de minute, în vreme ce lintea roşie, de exemplu, poate fi gata şi în 25 de minute.
Când este gata, dă-o de pe foc şi scurge foarte bine.
Amestecă într-un bol lintea, spanacul rupt în fâşii, dacă e mai mare, sfecla roşie coaptă în cuptor în prealabil şi tăiată în bucăţele şi feliile de pară.
Asezonează cu sare, piper, ulei de măsline sau cocos şi suc de lămâie.
