Salată cu linte şi legume

22.11.2016 0 comentarii

Această salată cu linte şi legume este un mix interesant de culori, gusturi şi ingrediente! Descoperă-le aici pe toate, după care încearcă un preparat special!

  1. Ingrediente

    1 ceaşcă linte
    1 ardei gras roşu
    1 ceapă albă
    1-2 ridichi
    Seminţe de rodie
    1 castravete
    Baby spanac
    1 lingură ulei de măsline
    Zeamă de lămâie

    Mod de preparare


    Pregăteşte mai întâi lintea. Aceasta nu trebuie pusă la înmuiat înainte, aşa că primul pas ar fi să o clăteşti bine cu apă rece.

    Apoi, pune la fiert 2 ceşti de apă sau supă de legume.

    Când dă în clocot, adaugă lintea. Lasă la foc mai mare 2-3 minute, după care dă focul mai încet şi las-o până este fiartă. Dacă foloseşti linte maro, va avea nevoie de 40-45 de minute. În cazul în care preferi lintea roşie, aceasta fierbe mult mai repede, în maximum 25 de minute.

    Totuşi, pentru că vei folosi lintea la salată, e bine să o încerci când şi când, pentru a te asigura că nu se înmoaie prea tare.

    Când e gata, dă-o de pe foc şi scurge bine.

    Pregăteşte apoi salata: amestecă într-un bol castravetele tăiat cubuleţe, ardei gras roşu, ceapă albă tăiată fideluţă, ridiche, seminţe de rodie, spanac şi, bineînţeles, lintea.

    Asezonează totul cu o lingură ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper.

    Decorează cu o feliuţă de portocală.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro