Salată cu linte şi legume

Această salată cu linte şi legume este un mix interesant de culori, gusturi şi ingrediente! Descoperă-le aici pe toate, după care încearcă un preparat special!
-
Ingrediente
1 ceaşcă linte
1 ardei gras roşu
1 ceapă albă
1-2 ridichi
Seminţe de rodie
1 castravete
Baby spanac
1 lingură ulei de măsline
Zeamă de lămâie
Mod de preparare
Pregăteşte mai întâi lintea. Aceasta nu trebuie pusă la înmuiat înainte, aşa că primul pas ar fi să o clăteşti bine cu apă rece.
Apoi, pune la fiert 2 ceşti de apă sau supă de legume.
Când dă în clocot, adaugă lintea. Lasă la foc mai mare 2-3 minute, după care dă focul mai încet şi las-o până este fiartă. Dacă foloseşti linte maro, va avea nevoie de 40-45 de minute. În cazul în care preferi lintea roşie, aceasta fierbe mult mai repede, în maximum 25 de minute.
Totuşi, pentru că vei folosi lintea la salată, e bine să o încerci când şi când, pentru a te asigura că nu se înmoaie prea tare.
Când e gata, dă-o de pe foc şi scurge bine.
Pregăteşte apoi salata: amestecă într-un bol castravetele tăiat cubuleţe, ardei gras roşu, ceapă albă tăiată fideluţă, ridiche, seminţe de rodie, spanac şi, bineînţeles, lintea.
Asezonează totul cu o lingură ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper.
Decorează cu o feliuţă de portocală.
