Salată cu porumb, sparanghel şi sfeclă roşie
Salată cu porumb, sparanghel şi sfeclă roşie – ei, cum ţi se pare asocierea asta? Ea conţine încă şi mai multe ingrediente, aşa că află-le mai jos pe celelalte!
-
Ingrediente
porumb fiert
câteva tulpini de sparanghel
varză albă tocată mărunt
1 castravete feliat
½ sfeclă roşie dată prin razătoarea mică
1 cartof fiert
sare, piper
ulei de măsline
suc de lămâie
Mod de preparare
Feliază castravetele şi toacă mărunt varza.
Separat, fierbe un cartof şi sparanghelul.
Sparanghelul se fierbe astfel: pune întâi apă cu puţină sare la fiert şi, când dă în clocot, adaugă sparanghelul. Lasă aproximativ 7-8 minute, până când este pătruns.
Tot separat, rade pe răzătoarea mică sfecla roşie. Dă-i cu sare, piper şi amestecă apoi cu un pic de ulei de măsline şi suc de lămâie.
Adaugă peste salată tulpinile de sparanghel, cartoful fiert, tăiat în sferturi şi boabe de porumb, fierte.
Amestecă şi mai asezonează cu sare, piper, ulei de măsline şi suc de lămâie, după gust.