Salată cu pui și iaurt
Mă tot gândeam de vreo două zile să fac o salată. Dar să fie așa, și bună, și consistentă, și ușoară, și aromată... ce să vă mai zic, o salată cu totul și cu totul din aur :) Și din gând în gând, am făcut această salată simplă cu pui și telemea proaspătă de oaie, dreasă cu sos de iaurt. Cred cu tărie că e (adică a fost, că s-a terminat între timp) cea mai bună salată pe care am făcut-o până azi.
-
Ingrediente
- 400 gr piept de pui, dezosat, fără piele
- 150 gr telemea proaspătă de oaie
- 150 gr iaurt natural
- 1 salată verde
- 4-5 fire de ceapă verde
- 3-4 ridichi roșii
- 1 legătură de mărar
- câteva frunzulițe de cimbru verde
- 100 ml ulei de măsline pentru marinadă + 2 linguri pentru salată + 1 lingură pentru dressing
- 50 ml sos de soia
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 jumătate de lămâie (mai exact zeama de la ea)
- sare, piper
Am curățat puiul și l-am tăiat felii ca pentru șnițel, apoi l-am pus la marinat în uleiul de măsline, amestecat cu sosul de soia, oregano și piper (de sare nu e nevoie, soia e suficient de sărată). Am acoperit castronul cu folie de plastic și l-am dat la frigider.
Apoi, am spălat bine de tot salata verde și am tăiat-o bucăți (nu mari, dar nici foarte mici)
Am curățat ceapa verde și ridichile
Le-am pus peste salată
Telemeaua asta de oaie, proaspătă, e unul dintre viciile mele, sunt topit după ea. Foarte moale, înca nesărată, poate fi găsită în timpul primăverii. Nu e caș dulce, e telemea care încă n-a prins sare.
Am tăiat-o bucăți și am pus peste salată.
Când am terminat operațiunile astea, am scos puiul din marinadă și l-am pus în tigaia grill.
L-am întors după vreo 5 minute.
L-am mai întors de vreo două ori, până s-a pătruns bine, apoi l-am scos și l-am tăiat fășii, pe care le-am tăiat apoi în jumătate.
Le-am pus peste salata cu telemea
Apoi am făcut dressingul. Am pus iaurtul într-un castron, peste el am pus o lingură bună de mărar verde tocat și câteva frunzulițe de cimbru verde. Cimbrul ăsta verde dă tot dichisul, are un gust proaspăt și foarte aromat.
Le-am amestecat pe toate cu o lingură de ulei de măsline.și cu puțin piper negru măcinat proaspăt
Apoi am turnat peste salată.
Am mai stors jumătatea de lămâie, le-am amestecat pe toate și asta a fost. Apoi m-am înfipt în biata salată și n-a mai rămas nimic, atât de mult mi-a plăcut, dar asta e o altă poveste. Poftă bună :)
vine, vine primavaraaaaa.....si cu ea salatele delicioase. si daca vrei sa te si saturi cu o salata, musai sa pui si ceva carne in ea. pofta mare!
great salad...love your step by step process and your photos are incredible! cheers Dennis
thank you, Dennis. I try to do my best :)
Am facut-o azi. Acum-acum de fapt. Delicioasa
E delicioasa! Merita incercata :)
pieptul de pui nu a mai ajuns in salata.l-am servit langa o salata.foarte bun.
foarte bun este nemai pomenit de bun
Imi plac mult retetele tale. Ar fi super daca ar exista optiunea de printare a retetei... Pt oamenii cu memorie scurta! :)
yum.. arata bine!
Doar ce am facut salata!!! Delicioasaaaa!!!! Multumesc pentru reteta!
De cand am gasit reteta nu exista saptamana in care sa nu imi fac. Este cea mai buna salata care am mancat-o vreodata.
U-LA-LA!