Salată cu sfeclă roşie şi migdale

Iată o combinaţie pe cât de simplă, pe atât de gustoasă! Savurează această salată cu sfeclă roşie şi migdale în asociere cu alte preparate sau chiar simplă!
-
Ingrediente
5 sfecle medii
sare, piper
ulei de măsline
100 g migdale
2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare
Spală sfeclele, lasă-le să se zvânte un pic, după care bagă-le în cuptorul încins, cam o oră, până sunt pătrunse.
Scoate-le, curăţă-le de coaja fină, taie-le în felii mai mari, sărează-le, piperează-le şi adaugă peste ele cam 2 linguriţe de ulei de măsline.
Separat, coace în cuptor migdalele, mărunţeşte-le şi adaugă-le peste sfecla roşie, într-un castron mai mare.
Amestecă-le bine, mai adaugă un pic de sare şi ulei de măsline, după care asezonează şi cu zeamă de lămâie.
