Salată de boeuf

09.04.2018 0 comentarii

Care e cea mai preparată şi apreciată salată? Salata de beouf, am spune noi şi nu credem că am greşi! Iată mai jos reţeta clasică, dar atât de gustoasă!

  1. Ingrediente

    1 piept de pasăre
    6 cartofi
    5 morcovi
    6 castraveţi muraţi
    1 cutie de mazăre

    Pentru maioneză:

    2 ouă fierte tari
    1 ou crud
    1 linguriţă de muştar
    1/2 cartof din cei 6 de mai sus
    aproximativ 200 ml ulei
    zeamă de la 1 lămâie
    gogoşari pentru ornare

    Mod de preparare

    Ia un piept de pasăre, spală-l, usucă-l un pic, după care pune-l într-un vas cu apă, pe foc. Fierbe aproximativ 10 minute, cât să dea în 2 clocote.

    După aceea, aruncă apa.

    Spală pieptul cu apă rece şi adaugă altă apă, aproximativ 1.5 l, în acelaşi vas.

    Pune-l pe foc din nou, să fiarbă mai mult, cu oala acoperită.

    Ia 6 cartofi şi 5 morcovi, curăţă-i şi pune-i la fiert peste pui, în aceeaşi oală (apa trebuie să le acopere pe toate). Ţine minte că 1 cartof fiert trebuie păstrat pentru maioneză.

    Fierbe toate acestea aproximativ 20 de minute sau până când sunt făcute. Poţi scoate legumele şi, dacă pieptul nu este încă gata, îl mai laşi 10 minute.

    Când toate sunt răcite, taie mărunt, pătrăţele, atât legumele (cu excepţia cartofului pentru maioneză), cât şi pieptul de pui.

    Ia 6 castraveţi muraţi, curăţă-i de coajă şi taie-i şi pe aceştia cubuleţe. Castraveţii se pun separat, într-o altă farfurie, pentru că îşi mai lasă zeama şi trebuie storşi bine.

    Aşadar, trebuie să ai într-un vas mai mare (o cratiţă sau un lighean) legumele plus carnea tăiate toate cubuleţe peste care adaugi 1 cutiuţă de mazăre fiartă deja şi castraveţii tăiaţi, dar storşi foarte bine înainte.

    Acum, poţi realiza maioneză.

    Pentru asta, ai nevoie de 2 ouă fierte în prealabil şi răcite şi de 1 ou crud.

    Curăţă de coajă ouăle fierte şi adaugă într-un bol doar cele două gălbenuşuri (opreşte albuşurile pentru ornare) plus gălbenuşul oului crud. Omogenizează ouăle cu 1 linguriţă de muştar şi ½ din cartoful fiert care ne-a rămas.

    Începe să amesteci bine, punând treptat, când puţin ulei, când puţină zeamă de lămâie (zeama de la 1 lămâie stoarsă, să o avem într-un pahar separat).

    Repetă până când maioneza sporeşte şi termini zeama de la 1 lămâie şi ulei cam 200 ml. În plus, cantitatea de maioneză trebuie să îţi ajungă pentru legumele pe care le ai de încorporat.

    Pune peste amestecul de legume câte o lingură de maioneză şi amestecă uşor, încorporând totul.

    Ţine minte că mai trebuie să opreşti puţină maioneză (2-3 linguri) pentru a finisa.

    Când e gata încoporată maioneza în amestecul de salată, presează cu un cuţit, modelează şi adaugă deasupra maioneza rămasă.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro