Salată de broccoli şi năut

06.01.2017 0 comentarii

Delicioasă, simplu de preparat şi sănătoasă! Vrei să încerci şi tu această salată de broccoli şi năut, perfectă în orice moment al zilei? Vezi mai jos reţeta!

  1. Ingrediente

    1 cană de năut
    3 căni de apă
    1 broccoli
    sare, piper
    10 roşii cherry
    baby spanac
    1 mână seminţe de pin
    ulei de măsline
    zeamă de lămâie

    Mod de preparare

    Cum năutul necesită o metodă de preparare/fierbere ceva mai complicată, nu uita să îl pui la înmuiat cu 12 ore înainte de a-l fierbe şi de a-l consuma.

    Aşadar, adaugă-l într-un vas mai mare. La 1 cană de naut, pune 5 căni de apă. Un truc pentru ca năutul să fiarbă mai bine a doua zi, este să mai pui aici şi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu.

    A doua zi sau peste 12 ore, scurge bine de apă, clăteşte-l şi pune-l la fiert astfel încât apa să îl acopere cu 2-3 degete.

    Dă focul mic şi lasă cel puţin 1 oră, până se fierbe sau are textura pe care o doreşti.

    Dacă se formează spumă, ia-o cu o lingură pe parcursul fierberii.

    Lasă năutul la răcit.

    Între timp, pregăteşte şi broccoli: pune la fiert apă cu puţină sare.

    Când dă în clocot, adaugă bucheţelele de broccoli şi nu lăsa mai mult de 7 minute pentru că altfel va deveni prea moale.

    Scoate şi lasă într-un castron.

    Când toate sunt reci, adaugă totul într-un bol mai mare: roşiile cherry tăiate pe jumătate sau felii, frunzele de spanac, sare, piper, broccoli şi năutul.

    Presară peste şi o mână de seminţe de pin şi asezonează cu sare, piper, ulei de măsline şi zeamă de lămâie, după gust.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro