Salată de broccoli şi năut

Delicioasă, simplu de preparat şi sănătoasă! Vrei să încerci şi tu această salată de broccoli şi năut, perfectă în orice moment al zilei? Vezi mai jos reţeta!
-
Ingrediente
1 cană de năut
3 căni de apă
1 broccoli
sare, piper
10 roşii cherry
baby spanac
1 mână seminţe de pin
ulei de măsline
zeamă de lămâie
Mod de preparare
Cum năutul necesită o metodă de preparare/fierbere ceva mai complicată, nu uita să îl pui la înmuiat cu 12 ore înainte de a-l fierbe şi de a-l consuma.
Aşadar, adaugă-l într-un vas mai mare. La 1 cană de naut, pune 5 căni de apă. Un truc pentru ca năutul să fiarbă mai bine a doua zi, este să mai pui aici şi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu.
A doua zi sau peste 12 ore, scurge bine de apă, clăteşte-l şi pune-l la fiert astfel încât apa să îl acopere cu 2-3 degete.
Dă focul mic şi lasă cel puţin 1 oră, până se fierbe sau are textura pe care o doreşti.
Dacă se formează spumă, ia-o cu o lingură pe parcursul fierberii.
Lasă năutul la răcit.
Între timp, pregăteşte şi broccoli: pune la fiert apă cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă bucheţelele de broccoli şi nu lăsa mai mult de 7 minute pentru că altfel va deveni prea moale.
Scoate şi lasă într-un castron.
Când toate sunt reci, adaugă totul într-un bol mai mare: roşiile cherry tăiate pe jumătate sau felii, frunzele de spanac, sare, piper, broccoli şi năutul.
Presară peste şi o mână de seminţe de pin şi asezonează cu sare, piper, ulei de măsline şi zeamă de lămâie, după gust.
