Salată de cartofi
Săţioasă şi foarte gustoasă, următoarea salată de cartofi este perfectă în sezonul rece. Brânza şi pătrunjelul vin doar să completeze gustul delicios!
-
Ingrediente
5-6 cartofi
sare
ulei
brânză mai tare sau caşcaval
pătrunjel
1 borcan de iaurt
zeamă de lămâie
Mod de preparare
Pune la fiert, în coajă, 5-6 cartofi, cu apă cât să îi acopere. Adaugă şi un pic de sare.
Fierbe aproximativ 20 de minute până sunt făcuţi.
Scoate-i, curăţă-i de coajă, taie-i cubuleţe şi amestecă-i cu puţin ulei de măsline.
Unge cu ulei o tavă de cuptor, întinsă . Adaugă-i aici şi dă la cuptor 10 minute, până se rumenesc uşor.
Cu 5 minute înainte de a-i scoate de tot, rade peste ei brânză sau caşcaval şi adaugă şi câteva feliuţe de lămâie.
Apoi, scoate-i pe un platou întins, sărează după gust, adaugă zeamă de lămâie, pătrunjel tocat mărunt, mai râde puţină brânză şi, dacă doreşti, şi iaurt.