Salată de cartofi

I-am spus generic salată de cartofi, dar implică mult mai mult de-atât! Oricum, cu siguranţă vei fi încântat de rezultat, aşa că citeşte mai jos întreaga reţetă!
-
Ingrediente
5 cartofi mai mari
Sare, piper
1 conopidă mică
Ulei
Caşcaval
Castraveţi muraţi
1 iaurt
3 căţei de usturoi
Mod de preparare
Pune la fiert, în coajă, 5 cartofi mari. Adaugă în vas şi puţină sare.
Lasă-i să fiarbă cam 20 de minute, după care scoate-i şi lasă-i un pic să se răcească.
Curăţă-i de coajă şi taie-i rondele. Lasă-i pe un platou.
Separat, pune la fiert cam 1.5 l de apă. Când apa dă în clocot adaugă conopida şi puţină sare.
Las-o să fiarbă puţin, cam 3-4 minute, după care închide focul.
Apoi, scoate-o, taie-o bucheţele şi adaugă peste cartofi.
Acestea două se pun într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Rade peste caşcaval şi puţină sare.
Dă la cuptor pentru 15 minute. (pas opţional)
Când sunt gata, scoate şi aşază pe un platou, pe care mai adaugi şi câţiva castraveţi muraţi tăiaţi rondele şi scurşi de zeamă foarte bine.
Amestecă bine şi asezoneza de ulei, sare şi piper.
Separat, amestecă un iaurt cu 3 căţei de usturoi pisaţi.
Adaugă aceasta compoziţie peste salata de mai sus şi amestecă bine.
Savurează ca atare sau în diverse alte combinaţii.
