Salată de dovleac, quinoa şi rodie

18.04.2018 0 comentarii

În post sau atunci când dorim preparate mai uşoare, asul din farfurie sunt preparatele mai neobişnuite! Salată de dovleac, quinoa şi rodie – e destul de exotic?

  1. Ingrediente

    1 cană quinoa (150 g)
    3 căni apă (150 ml fiecare)
    seminţele de la 1 rodie
    2-3 felii de dovleac
    sare, piper
    miejii de la 4-5 nuci

    Mod de preparare

    Cu o sită, clăteşte quinoa în apă rece pentru a îndepărta saponina , substanţa toxică de pe suprafaţa plantei.

    Apoi, pune la fiert 1 cană quinoa cu 3 căni apă. Lasă până se absoarbe toată apa şi mixtura este moale.

    Spală şi curăţă de seminţe o rodie. Pune seminţele într-un bol mai mic.

    Taie 2-3 felii de dovleac şi dă-le la cuptor până se rumenesc uşor.

    Într-un bol mai mare amestecă quinoa, seminţele de rodie, dovleacul tăiat bucăţi, asezonează cu sare, piper după gust şi adaugă miejii de la 4-5 nuci, migdale sau fistic.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro