Salată de dovleac, quinoa şi rodie
În post sau atunci când dorim preparate mai uşoare, asul din farfurie sunt preparatele mai neobişnuite! Salată de dovleac, quinoa şi rodie – e destul de exotic?
-
Ingrediente
1 cană quinoa (150 g)
3 căni apă (150 ml fiecare)
seminţele de la 1 rodie
2-3 felii de dovleac
sare, piper
miejii de la 4-5 nuci
Mod de preparare
Cu o sită, clăteşte quinoa în apă rece pentru a îndepărta saponina , substanţa toxică de pe suprafaţa plantei.
Apoi, pune la fiert 1 cană quinoa cu 3 căni apă. Lasă până se absoarbe toată apa şi mixtura este moale.
Spală şi curăţă de seminţe o rodie. Pune seminţele într-un bol mai mic.
Taie 2-3 felii de dovleac şi dă-le la cuptor până se rumenesc uşor.
Într-un bol mai mare amestecă quinoa, seminţele de rodie, dovleacul tăiat bucăţi, asezonează cu sare, piper după gust şi adaugă miejii de la 4-5 nuci, migdale sau fistic.