Salată de fasole boabe

23.08.2008 1 comentarii
  1. O rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă Ingrediente:

    • 3 căni fasole boabe
    • o ceapă roșie
    • țelină frunze
    • o mână de coriandru mărunțit (sau pătrunjel frunze)

    Dresing

    • un cățel de usturoi
    • 1+1/2 lingurițe curry
    • 1-2 lingurițe ghimbir proaspăt, dat prin răzătoare
    • sucul de la o jumăte de lămâie
    • 1/3 cană de ulei de măsline
    • sare de mare măcinată sau sare normală
    • piper


    Se fierbe fasolea boabe până devine moale, însă fără să se desfacă (se poate folosi și fasole la borcan). Se lasă sub duș de apă rece, să se răcească. Într-un bol mai mare se amestecă fasolea cu ceapa tăiată felii și țelina mărunțită. Se pune deoparte.

     


    Pentru dresing se zdrobește usturoiul și se amestecă împreună cu sarea și uleiul de măsline până se realizează o pastă, apoi se adaugă restul de ingrediente și se amestecă bine.

     


    Se gustă și eventual se mai adaugă sare după gust. Se pune dressingul în bolul de fasole și se amestecă. Se presărează coriandru la sfârșit.

     


    La final, arată așa:


    Poftă bună!

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Paula Popa

    grozava reteta! Pofta buna la toata lumea

    28.08.2008
Autor: ebucataria.ro