Salată de fasole şi alte legume

Iată mai jos o altă combinaţie savuroasă pentru o gustare uşoară, ce poate ţine oricând locul unui preparat consistent: salată de fasole şi alte legume!
-
Ingrediente
300 g fasole uscată
sare, piper
4 ridichi
½ - 1 avocado
1 castravete
10 măsline
1 legătură pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Pune fasolea la înmuiat, de cu seara.
Dimineaţa, scurge apa şi clăteşte fasolea foarte bine.
Pune într-o oală, adaugă apă cât să fie cam cu o palmă mai mult şi lasă la fiert.
Între timp, fierbe mai multă apă, astfel încât să o ai la îndemână apoi.
După 30 de minute de când ai pus fasolea la fiert, scurge de trei ori apa: scurge apa din vas, adaugă apă caldă, fiartă în prealabil şi repetă procedeul la distanţă de 15 minute.
Lasă fasolea să fiarbă bine în ultima apă, iar când aceasta este gata, se scurge şi se pun boabele de fasole într-un bol. Se lasă să se răcească.
Taie legumele, ridichile, avocado, castravetele şi măslinele şi adaugă peste boabele de fasole.
Amestecă cu sare, piper, 2 linguri de măsline şi pătrunjel tocat mărunt.
