Salată de fasole şi alte legume

13.04.2016 0 comentarii

Iată mai jos o altă combinaţie savuroasă pentru o gustare uşoară, ce poate ţine oricând locul unui preparat consistent: salată de fasole şi alte legume!

  1. Ingrediente

    300 g fasole uscată
    sare, piper
    4 ridichi
    ½ - 1 avocado
    1 castravete
    10 măsline
    1 legătură pătrunjel
    2 linguri ulei de măsline

    Mod de preparare

    Pune fasolea la înmuiat, de cu seara.

    Dimineaţa, scurge apa şi clăteşte fasolea foarte bine.

    Pune într-o oală, adaugă apă cât să fie cam cu o palmă mai mult şi lasă la fiert.

    Între timp, fierbe mai multă apă, astfel încât să o ai la îndemână apoi.

    După 30 de minute de când ai pus fasolea la fiert, scurge de trei ori apa: scurge apa din vas, adaugă apă caldă, fiartă în prealabil  şi repetă procedeul la distanţă de 15 minute.

    Lasă fasolea să fiarbă bine în ultima apă, iar când aceasta este gata, se scurge şi se pun boabele de fasole într-un bol. Se lasă să se răcească.

    Taie legumele, ridichile, avocado, castravetele şi măslinele şi adaugă peste boabele de fasole.

    Amestecă cu sare, piper, 2 linguri de măsline şi pătrunjel tocat mărunt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro