Salată de năut, avocado şi portocale

26.03.2017 0 comentarii

Azi ai poftă de ceva savuros şi exotic? Încearcă propunerea noastră şi nu vei regreta! E prea gustoasă şi simplă de făcut: salată de năut, avocado şi portocale!

  1. Ingrediente

    1 ceaşcă năut
    3 ceşti apă
    Baby spanac
    2 portocale
    1 avocado
    Sare, piper
    Smântână sau un iaurt ceva mai gros, în funcţie de preferinţă

    Mod de preparare


    Pune năutul la înmuiat cu 10-12 ore înainte de fierbere.

    Acest procedeu se realizează în felul următor: adaugă ceaşca de năut într-un vas mare. Pentru înmuiat, adaugă mai multă apă (la 1 ceaşcă de năut, 5 ceşti de apă). Peste toate, pune aici şi 1 linguriţă bicarbonat de sodiu.

    Peste 10-12 ore sau a doua zi, scurge bine năutul, spală-l cu apă rece şi pune-l la fiert într-un vas cu apă, astfel încât apa să îl acopere cu 2-3 degete.

    Fierbe la foc mic, cel puţin o oră sau până când năutul are textura dorită.

    Pe parcursul fierberii, s-ar putea forma spumă pe care trebuie să o iei cu ajutorul unei linguri.

    Lasă la răcit, după care integrează năutul în salată.

    Într-un bol mare, de salată, amestecă spanacul, portocalele decojite şi tăiate în bucăţele, avocado tăiat cuburi, sare, piper şi, eventual, suc de lămâie.

    Peste, adaugă boabele de năut.

    Amestecă bine.

    Adaugă ici, colo câteva linguriţe de smântână sau iaurt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro