Salată de primăvară

11.04.2018 2 comentarii

Mai sunt câteva zile bune până începe primăvara din punct de vedere astronomic. Cod galben spre portocaliu de zăpezi și vreme rea, îngeț pe ici pe colo, ce mai, o veselie de final de iarnă. Din fericire, au apărut prin piețe verdețurile și vor apărea și mai multe. Ar fi bine să începem a ne pregăti pentru asta. Azi, cu o salată simplă și grozav de gustoasă.


  1. Pentru asta, ne trebuie câteva fire de ceapă vere

    Câteva ridichi, cu tot cu frunze, pentru că frunzele de ridiche sunt fantastice în salate, au gust bun și o textură plăcută, sunt crocante și seamănă cu ruccola.

    Ulei de măsline, câteva frunze de spanac proaspăt și o salată verde.

    O bucată de brânză cu mucegai nobil, partea consistentă a salatei noastre.

    Mai întâi tăiem  ceapa și ridichile și le punem într-un castron, împreună cu jumătate din cantitatea de brânză, ruptă-n bucăți.

    Spălăm toate frunzele, bine de tot, în apă curgătoare (la robinet, nu în pârâu) și le scuturăm ușor, să rămână fără apă pe ele. Într-un bol amestecăm sare, piper și ulei de măsline (ori de floarea soarelui, ori de dovleac) extravirgin.

    Adăugăm restul de brânză și amestecăm bine, să obținem un soi de pastă.

    Stoarcem o jumătate de lămâie sau de limetă peste pasta obținută și mai amestecăm puțin.

    Punem dressingul peste frunzele și legumele din castron și amestecăm bine.

    Cu sau fără pâine prăjită, cu sau fără biscuiți sărați, salata asta e perfectă pentru prânz, înaintea mesei principale ori pe post de cină.

    Poftă bună.

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • ciresica

    Ce bine arata! Abia astept sa imi fac si eu azi. Sper sa imi iasa la fel de bun ca la tine :D

    10.03.2010
  • crinutza

    Vaaai... am si uitat ca au aparut ridichile :D

    10.03.2010
Autor: ebucataria.ro