Salată de quinoa
Pentru preparatele delicioase, dar şi foarte sănătoase, optează pentru această salată de quinoa, o opţiune perfectă şi pentru cei care nu mănâncă gluten.
-
Ingrediente
1 pahar de quinoa½ castravete2 roşiicâteva frunze de mentă1 ceapăulei de măslinesuc de lămâiesare
Mai întâi de toate, bobiţele de quinoa trebuie clătite foarte bine înainte de preparare pentru că există riscul ca pe suprafaţa lor să mai există încă saponină. Această substanţă este cea care protejează quinoa de dăunători, dându-i totodată un gust amărui.
Aşadar, clăteşte quinoa foarte bine cu ajutorul unei site, după care las-o să fiarbă în apă clocotită timp de aproximativ 15 minute (1 parte quinoa, 2 părţi apă).
După, răceşte clătind cu apă rece şi scurge din nou printr-o strecurătoare.
În timp ce quinoa fierbe, spală roşiile, scoate-le seminţele, scurge-le sucul şi taie-le cubuleţe.
Curăţă de coajă jumătate de castravete şi taie-l, de asemenea, în cuburi mici. Taie fin ceapa şi menta.
Amestecă toate ingredientele cu quinoa rece şi asezonează cu suc de lămâie, sare şi ulei de măsline.
