Salată de quinoa, brânză şi crudităţi

O altă combinaţie delicioasă pentru un preparat special: salată de quinoa, brânză şi crudităţi. Se prepară uşor, are un gust special şi este şi foarte sănătoasă!
-
Ingrediente
1 cană quinoa
3 căni apă
300 g brânză mai tare
1 bucată mai mică de dovleac
½ piept de pui (opţional)
1 ardei gras verde
1 ardei gras roşu
1 ridiche
rucola
Mod de preparare
Pune să fiarbă 3 căni de apă. Când dă în clocot, adaugă 1 cană de quinoa (spălată foarte bine în prealabil, cu ajutorul unei site mai dese).
Lasă până se absoarbe toată apa. Închide focul şi lasă să se răcească.
Separat, pune un vas cu apă la fiert. Când fierbe, adaugă 1 bucată de dovleac (aproximativ 200 g) şi lasă maximum 15 minute.
Dacă doreşti să adaugi şi carne de pui, pune într-un vas cu apă ½ piept de pui, adaugă un pic de sare şi lasă la fiert aproximativ 20 de minute.
Taie fâşii legumele crude şi, când toate ingredientele sunt reci, mixează într-un bol mai mare quinoa, pieptul de pui, crudităţile şi presară peste bucăţi de brânză şi rucola.
