Salată de quinoa şi legume

29.03.2016 0 comentarii

Vânătă, dovlecel, roşii, pătrunjel, condimente şi quinoa – iată ingredientele unei reţete uşoare, delicioase, consistente şi de post: salată de quinoa şi legume!

  1. Ingrediente

    2 ceşcuţe de quinoa
    6 ceşcuţe de apă rece
    2 linguri ulei de cocos
    1 ceapă roşie
    ½ vânătă
    1 dovlecel
    3 roşii
    pătrunjel tocat mărunt
    sare, piper

    Mod de preparare

    Spală bine quinoa cu o sită deasă.

    Pune pe foc, într-un vas mai mare, 2 ceşcuţe de quinoa clătită bine în prealabil şi 6 ceşcuţe de apă (măsoară cu aceeaşi ceaşcă: la 1 ceaşcă de quinoa se pun 3 de apă).

    Lasă să fiarbă la foc domol până se absoarbe toată apa şi quinoa se umflă puţin.

    Dă deoparte.

    Separat, într-o tigaie, încinge 2 linguri de ulei de cocos şi adaugă 1 ceapă roşie tăiată pe lung, ½ vânătă cubuleţe, 1 dovlecel tot cubuleţe şi lasă 3 minute.

    Spre final, adaugă şi 3 roşii, feliate.

    După 5 minute, închide focul.

    Amestecă quinoa cu legumele, adaugă sare, piper şi pătrunjel tocat mărunt.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro