Salată de sfeclă roşie şi ardei copt

Cauţi o reţetă de garnitură simplă şi delicioasă? Ai găsit-o! Poţi folosi această salată de sfeclă roşie şi ardei copt chiar şi simplă, fără altă asociere!
-
Ingrediente
1 sfeclă roşie mai mare sau 2 mai mici
5-6 ardei capia
sare grunjoasă
măsline verzi, umplute
½ legătură pătrunjel tocat mărunt
sare, piper
1 linguriţă de ulei de măsline
zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Ia sfecla roşie şi dă-o la cuptor.
Lasă până se pătrunde.
Într-o cratiţă pe aragaz, coace ardeii capia. Când sunt gata, pune-i într-o altă cratiţă şi adaugă sare grunjoasă. Lasă-i 10 minute, după care decojeşte-i.
Când atât sfecla, cât şi ardeii sunt gata, curăţă sfecla de coajă şi taie-o în fâşii subţiri, stil fideluţă.
Adaug-o într-un bol. Procedează la fel şi cu ardeii copţi şi pune-i peste sfeclă.
Adaugă şi câteva măsline verzi, umplute cu gogoşari, ½ legătură pătrunjel tocat mărunt, sare, piper, 1 linguriţă ulei de măsline şi zeama de la 1 lămâie.
Amestecă foarte bine şi savurează simplă sau în diverse combinaţii culinare.
