Salată de sfeclă roşie şi ardei copt

16.05.2016 0 comentarii

Cauţi o reţetă de garnitură simplă şi delicioasă? Ai găsit-o! Poţi folosi această salată de sfeclă roşie şi ardei copt chiar şi simplă, fără altă asociere!

  1. Ingrediente

    1 sfeclă roşie mai mare sau 2 mai mici
    5-6 ardei capia
    sare grunjoasă
    măsline verzi, umplute
    ½ legătură pătrunjel tocat mărunt
    sare, piper
    1 linguriţă de ulei de măsline
    zeama de la 1 lămâie

    Mod de preparare


    Ia sfecla roşie şi dă-o la cuptor.

    Lasă până se pătrunde.

    Într-o cratiţă pe aragaz, coace ardeii capia. Când sunt gata, pune-i într-o altă cratiţă şi adaugă sare grunjoasă. Lasă-i 10 minute, după care decojeşte-i.

    Când atât sfecla, cât şi ardeii sunt gata, curăţă sfecla de coajă şi taie-o în fâşii subţiri, stil fideluţă.

    Adaug-o într-un bol. Procedează la fel şi cu ardeii copţi şi pune-i peste sfeclă.

    Adaugă şi câteva măsline verzi, umplute cu gogoşari, ½ legătură pătrunjel tocat mărunt, sare, piper, 1 linguriţă ulei de măsline şi zeama de la 1 lămâie.

    Amestecă foarte bine şi savurează simplă sau în diverse combinaţii culinare.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro