Salată de vinete cu maioneză

14.01.2016 0 comentarii

Un preparat clasic şi gustos, optează şi tu pentru o salată de vinete cu maioneză. Ingrediente proaspete şi maioneză de casă într-o salată delicioasă!

  1. Ingrediente

    3 vinete
    sare
    ulei
    1 ceapă medie
    Pentru maioneză:
    1 gălbenuş de ou fiert şi răcit
    1 gălbenuş de ou crud
    un pic de sare
    un pic de muştar iute
    1 cubuleţ de cartof
    50 ml ulei
    zeama de la o jumătate de lămâie

    Mod de preparare

    Ia 3 vinete, coace-le pe un grătar şi, după ce s-au copt, aşază-le pe o planşetă de lemn.

    Taie-le pe jumătate, sărează şi lasă-le la scurs şi la răcit timp de 10 minute.

    După aceea, scoate-le miezul cu ajutorul unei linguri şi aşază miezul pe o altă planşetă de lemn.

    Toacă-le cu un cuţit foarte bine până s-au mărunţit.

    Când sunt răcite complet, adaugă-le într-un castron şi începe să pui câte un pic de ulei peste ele, până se deschid la culoare.

    La final, ia o ceapă nu foarte mare, curăţă şi dă-o prin razătoarea mică. Stoarce de zeamă şi împrăştie în compoziţia de vinete.

    Sărează după gust.

    Prepară maioneza astfel: amestecă 1 gălbenuş de ou fiert în prealabil şi răcit cu 1 gălbenuş de ou crud. Adaugă un pic de sare, un pic de muştar şi 1 cubuleţ de cartof.

    Amestecă continuu, punând treptat şi câte un pic de ulei (în total ar trebui să foloseşti maximum 50 ml, dar depinde şi de textura pe care o doreşti). În paralel, pune şi câte puţină zeamă de lămâie (cam de la o jumătate de lămâie). 

    Ia câte o linguriţă din această maioneză şi încorporează în salata de vinete. Poţi adăuga toată maioneza sau doar o parte, cum doreşti.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro