Salată de vinete cu maioneză

Un preparat clasic şi gustos, optează şi tu pentru o salată de vinete cu maioneză. Ingrediente proaspete şi maioneză de casă într-o salată delicioasă!
-
Ingrediente
3 vinete
sare
ulei
1 ceapă medie
Pentru maioneză:
1 gălbenuş de ou fiert şi răcit
1 gălbenuş de ou crud
un pic de sare
un pic de muştar iute
1 cubuleţ de cartof
50 ml ulei
zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare
Ia 3 vinete, coace-le pe un grătar şi, după ce s-au copt, aşază-le pe o planşetă de lemn.
Taie-le pe jumătate, sărează şi lasă-le la scurs şi la răcit timp de 10 minute.
După aceea, scoate-le miezul cu ajutorul unei linguri şi aşază miezul pe o altă planşetă de lemn.
Toacă-le cu un cuţit foarte bine până s-au mărunţit.
Când sunt răcite complet, adaugă-le într-un castron şi începe să pui câte un pic de ulei peste ele, până se deschid la culoare.
La final, ia o ceapă nu foarte mare, curăţă şi dă-o prin razătoarea mică. Stoarce de zeamă şi împrăştie în compoziţia de vinete.
Sărează după gust.
Prepară maioneza astfel: amestecă 1 gălbenuş de ou fiert în prealabil şi răcit cu 1 gălbenuş de ou crud. Adaugă un pic de sare, un pic de muştar şi 1 cubuleţ de cartof.
Amestecă continuu, punând treptat şi câte un pic de ulei (în total ar trebui să foloseşti maximum 50 ml, dar depinde şi de textura pe care o doreşti). În paralel, pune şi câte puţină zeamă de lămâie (cam de la o jumătate de lămâie).
Ia câte o linguriţă din această maioneză şi încorporează în salata de vinete. Poţi adăuga toată maioneza sau doar o parte, cum doreşti.
