Salată italienească
De câte ori nu ai savurat salată italienească în ieşirile în oraş? E timpul să îţi notezi reţeta asta delicioasă pentru că şi tu o poţi prepara oricând doreşti!
-
- Ingrediente
1.5 l apă
250 g paste spirală
300 g şuncă de Praga
200 g brânză sau caşcaval
100 g mazăre
2 cartofi
sare, piper
1 cutie de smântână sau iaurt
3 căţei de usturoi
Mod de preparare
Pune la fiert 1.5 litri de apă şi, când dă în clocot, adaugă pastele. Lasă-le aproximativ 20 de minute.
Ia de pe foc, clăteşte cu apă rece, scurge şi lasă într-un bol, să se răcească.
Separat, taie şunca de Praga, brânza sau caşcavalul, adaugă mazărea şi cei doi cartofi, fierţi în coajă, în prealabil. Pune peste pastele şi sosul realizat dintr-o cutie de smântână, 3 căţei de usturoi pisaţi şi puţină sare. Amestecă bine.