Salata mea de primăvară

20.04.2011 4 comentarii
  1. Când zic că asta-i salata MEA de primăvară, mă refer la faptul că-i salata mea preferată, pe care o pot face, de obicei, doar primăvara. Pentru că atunci apar leurda, și frunzele de măcriș, dar mai ales cașul ăla de oaie moale, proaspăt, nesărat - care îmi place atât de mult.

    Ingrediente

    • frunze de salată verde
    • frunze de leurdă
    • frunze de măcriș
    • ridichi
    • ceapă verde
    • iaurt de oaie și bivoliță
    • mărar verde
    • cimbru (de preferat vede)
    • lămâie
    • ulei de măsline

    Rețetă

    Am spălat bine frunzele de salată și le-am rupt în bucăți.

     Salata cu leurda si macris - salta verde se rupe bucati

    Peste ele, am pus ridichile tăiate felii și cepa verde tăiată bucățele

     Salata cu leurda si macris - se adauga ridichi si ceapa verde

    Le-am acoperit cu frunzele de leurdă și măcriș, spălate bine și rupte și ele.

     Salata cu leurda si macris - se adauga leurda si macris

    Am folosit, de data asta, două tipuri de brânză de oaie: caș dulce și caș dospit.

     Salata cu leurda si macris - branza se taie felii

    Le-am tăiat bucățele și le-am pus peste salată.

     Salata cu leurda si macris - se adauga cuburi de branza peste salata

    Apoi am făcut un dressing simplu din iaurt, mărar verde tocat mărunt și cimbru (din păcate, eu n-am avut verde).

     Salata cu leurda si macris - se amesteca iaurt cu marar si cimbru

    Le-am amestecat bine, am pus zeama de la o lămâie și am pus dressingul peste salată. Am turnat și un pic de ulei de măsline. Apoi am amestecat totul.

     Salata cu leurda si macris - dressingul se amesteca cu salata

    E plină de prospețime, gustoasă și ușor de făcut. Poftă bună 

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • petrov ioana

    foarte buna

    26.04.2011
  • SingurEu

    P

    30.04.2011
  • andrei crivat

    da ma, da, da, leurda, am corectat :) thx.

    30.04.2011
  • stely

    multumesc pentru gustoasele tale retete

    14.06.2011
Autor: Andrei Crivăț