Salată: Mimoza

01.01.2008 42 comentarii
  1. Bucătar: Ludmila Popescu

    Ingrediente:

    • 300 gr orez
    • 6 ouă
    • 4 morcovi
    • 4 cutii ton (bucăți)
    • 200 gr cașcaval
    • 2 cepe mari albe
    • maioneză

    Salata Mimoza este o salată în straturi. În primul rând, se pun la fiert orezul, morcovii și ouăle, în vase diferite. Între timp, se dă cașcavalul pe răzătoare, ceapa se curăță și se toacă fin, apoi se opărește - se pune într-un castron și se toarnă apă clocotită. După 3 minute, se scurge apa. După această procedură, ceapa are un gust foarte fin și e gata pentru salată. Orezul, după ce a fiert, se pune în strecurătoare și se clătește cu apă rece, apoi se lasă până se scurge toată apa. Ouăle se curăță și se separă albușurile de gălbenuș. Albușurile se dau pe răzătoare și se amestecă cu cașcavalul deja ras.

    La fel, morcovii după ce au fiert, se dau pe răzătoare. Acum, toate ingredientele pentru straturi sunt gata.

    Se ia o farfurie plată și se pune primul strat, orezul, după care se unge cu maioneză. Apoi al 2-lea strat, albușurile și cașcavalul ras. Apoi al 3-lea strat, tonul, care se unge din nou cu maioneză. Al 4-lea strat, ceapa, se unge iar cu maioneză. Al 5-lea strat, morcovul, din nou maioneză.

    În final, se presară cu gălbenușul de ou mărunțit

    Salata se pune la frigider pentru câteva ore, ca să se îmbibe bine cu maioneza.

    Poftă bună!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • day

    asta e salata ruseasca nu? si se face si fara orez

    02.12.2008
  • ania

    seamana cu salata de ou, da aia contine sunca, nu dead fish :)

    02.12.2008
  • vovan

    eri am pregatit asaceva,nu stiu daca mia esit asa frumoasa cain pozedasigurera lafel de buna!!!

    01.12.2008
  • Edith

    Mmm cred ca e buna salata asta. O sa o incerc si eu!

    01.12.2008
  • Vladimir

    Foarte buna! ARE GUST DEOSEBIT recomand!

    01.12.2008
  • victor

    e foarte gustoasa. cina sta la indoieala? incercati si na sa va para rau. :)

    02.12.2008
  • nadine

    ooooooooooo ce kruto?a sa fac si eu

    02.12.2008
  • KRUG

    mmmmmmmmmmm................

    02.12.2008
  • tami

    E delicioasa si hranitoare! E numai buna pentru acest sezon! Multumim pt reteta!

    02.12.2008
  • vasea

    de cand e concursul asta nevasta-mea a inceput sa ma hraneasca cu tot felul de minuni, asta e Cea mai Buna!

    02.12.2008
  • stefan hodinitu

    cind vin in ospezie im faci una din salate

    02.12.2008
  • igor

    cind vin in ospezie im faci una din salate

    03.12.2008
  • oli

    e o salata care-ti lasa gura apa..., si sa nu uitam de faptul ca e o salata care nu ingrasa.., si e foarte usoara..., bogata in vitamine .,deci o recomand tuturor...,

    03.12.2008
  • Dana

    Cu siguranta e gustoasa imi plac ingridientele, si incerc si eu s-o gatesc neaparat, bafta tie

    03.12.2008
  • Mihail Tirsolean

    e frumos aranjata,e delicioasa si trebuie sa fie gustoasa mmmmm suucceess

    03.12.2008
  • parvan

    Extrairdinar!!! Iti lasa gura apa.

    03.12.2008
  • karol

    ehehehe stiu eu de salata asta de cind eram mica,doar ca era fara orez

    03.12.2008
  • Rotaru Lilia

    Eu sunt sigura ca e foarte gustoasa.......neaparat am sa o incerc si eu. BAFTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    03.12.2008
  • valeria

    e gustoatsa va doresc sa o gustati

    03.12.2008
  • Daniela

    Foarte buna salata !!!

    03.12.2008
  • rodica

    e foarte bun:-@

    04.12.2008
  • Naty

    O sa 'ncerc neaparat !!!!!!

    04.12.2008
  • Rodica

    E o salata delicioasa!!!O prepar la toate sarbatorile si se consuma instantaneo.Daca vreti sa uimiti oaspetii cu ceva nobisnuit atunci incercati-o!!!Succese!

    04.12.2008
  • doina

    super

    05.12.2008
  • ania

    doar nu o sa castige o salata facuta cu dead fish?!

    05.12.2008
  • SUSTINATORII!

    pt ANIA! Draga Ania,nu e nevoie de comentariile tale de prost gust,in regulament scrie clar va castiga reteta cea mai votata. VAD CA TE OFTICI TARE. :)))))))) P.S parerea NOASTRA ca esti 0 in bucatarie!

    05.12.2008
  • stefan

    pentru Anica ,,ania",nu fii A,ca te stie Anica zaranca,ca te stie lumea cine esti

    05.12.2008
  • Dana

    Foarte buna minkarika (niam)

    05.12.2008
  • ebucataria.ro

    Va rugam sa incetati cu certurile. Fiecare are dreptul sa-si exprime opinia despre o reteta sau alta si nu trebuie judecat pentru asta. Urmatoarele comentarii "rautacioase" referitoare la alti comentatori vor fi sterse fara preaviz. Ce naiba, e un blog culinar, ar trebui sa fie pace si prietenie. Admin

    05.12.2008
  • agni_aini

    si sunca ce e "dead pig" sau "dead cow"?

    05.12.2008
  • HMM

    "Mimoza" haios numele ;)).e luat dupa o floare daca nu ma insel :P

    05.12.2008
  • aurika

    foarte reusita :))succes si la alte salaturi :)

    05.12.2008
  • oxana

    O salata foarte potrivita pentru sarbatorile de iarna.Pofta buna!

    05.12.2008
  • Ina

    Foarte gustoasa!!!!!!!!!! E una din preferatele mele,desi o prepar putin in alt mod.Dar incerc si eu

    06.12.2008
  • Maria

    Delicious... una din preferatele mele... este o incantare a simturilor si a papilelor gustative, plus e un fel de mancarica sanatoasa si mereu la indemana...indiferent de preferintele oaspetilor, alegerea va apartite... Dar eu v-o recomand u cea mai mare caldura.

    06.12.2008
  • Olesea

    O receta de milioane!!! O salata cu gust fin si delicat!!! Am reusit s-o si probez, SUPER!!!!

    06.12.2008
  • mimi

    e super salata!

    06.12.2008
  • Camelia

    Arata foarte bine si cred ca este si foarte gustoasa.O sa incerc si eu.Bafta!

    06.12.2008
  • cristina

    Buna salata asta, merita !

    06.12.2008
  • grigore

    Salata mimoza este un product ce nu are nevoe de reclama si multe comentarii,e destul o singura data sa gusti din superba salata si alegerea vine singura -SALATA MIMOZA

    11.01.2009
  • samoila tudorel

    arata superb!daca nu puneatioul peste morcov,parea a fi o prajitura!

    23.01.2009
  • Mariana

    pentru "day". asta nu e salata ruseasca. aia contine traditional nu peste, ci salam. si se mai adaoga mazare verde.si nu este stratificata, ci amestecata.

    02.06.2011
Autor: ebucataria.ro