Şalău pe grătar

Ai gătit vreodată şalău pe grătar? Poate îţi pare un preparat simplu, dar devine delicios atunci când îl savurezi în combinaţii inedite! Iată mai jos reţeta!
-
Ingrediente
1 şalău
sare, piper
câţiva creveţi decorticaţi
4-5 cartofi
gogoşari
1 castravete
Mod de preparare
Spală şalăul şi usucă-l pe un prosop de hârtie. Porţionează în 2 bucăţi, pe lung. Da cu sare şi piper, după care aşază-l pe grătar.
Spală bine creveţii şi aşază-i lângă peşte.
Între timp, pregăteşte garnitura. Pune pe foc, într-un vas cu apă, 4-5 cartofi în coajă. Scoate-i după 20-25 de minute, curăţă-i de coajă, taie-i pe jumătate, dă-le cu sare şi piper. Aşază-i şi pe ei pe grătar pentru a prinde o crustă frumoasă.
Aşază pe un platou peştele, iar alături cartofii şi o salată preparată din gogoşari, castravere şi ce alte legume mai doreşti.
