Saleuri cu brânză
Varianta mai simplă şi mai sănătoasă a chipsurilor din comerţ, aceste saleuri cu brânză sunt ideale în orice situaţie. Ai invitaţi şi nu ştii ce să le pregăteşti? Te uiţi la filmul preferat şi simţi nevoia unei gustări crocante? Orice scenariu ai alege, saleurile cu brânză sunt elementul comun.
-
Ingrediente:
3-4 cubuleţe de drojdie1 pachet margarină400 g untură2 ouă2 linguriţe zahăr2 linguriţe sare250 ml lapte sau apă minerală
Amestecă margarina cu untura şi ouăle.
Dizolvă drojdia în lapte şi un pic de zahăr şi toarnă peste prima compoziţie.
Adaugă restul ingredientelor.
Adaugă şi faina până obţii un aluat ceva mai tare.
Dă la rece 1 oră, după care întinde aluatul în foi de aproximativ 3 mm grosime.
Unge cu un ou bătut şi taie în fâşii, cu un cuţit fierbinte.
Presară brânză sau caşcaval şi chimen.
