Saltimbocca alla Romana

20.07.2010 2 comentarii
  1. Saltimbocca este o rețetă populară în sudul Elveției, Italia, Spania sau Grecia. În traducere liberă, saltimbocca înseamnă "sare în gură" - iar varianta alla Romana (care provine, ironic, din zona Brescia) este una dintre cele mai gustoase și se poate face într-o mulțime de feluri. Acesta este doar unul dintre ele

    Ingrediente

    • 8 felii de pulpă de vițel (cât mai subțiri)
    • 8 felii de prosciutto crudo
    • 8 frunze de salvie sau mentă (de preferat verde, eu n-am găsit așa că am folosit salvie uscată)
    • 50 gr unt
    • 50 ml ulei de măsline
    • 150 ml vin alb demisec
    • sare, piper

    Rețeta

    Am bătut feliile de vițel până s-au subțiat, cu atenție să nu le rup.

    Saltimbocca alla romana - feliile de vitel se bat pana se subtiaza

    Peste fiecare felie de vițel, am pus o felie de prosciutto

    Saltimbocca alla romana - feliile de prosciutto se aseaza peste carnea de vitel

    Apoi am adăugat frunze de salvie (repet, e ideal să fie verzi, doar că eu n-am găsit)

    Saltimbocca alla romana - peste prosciutto se pun frunzele de salvie

    De-aici sunt mai multe variante. Fie le lăsați așa, plate, și le prindeți cu cu o scobitoare, fie mai adăugați o felie subțire de cașcaval. Eu am preferat să le fac rulouri și să le prind în scobitori.

    Saltimbocca alla romana - feliile de vitel cu prosciutto se fac rulouri si se prind cu scobitori

    Într-o tigaie, am topit untul la foc foarte mic în uleiul de măsline

    Saltimbocca alla romana - untul se topeste in ulei de masline

    Am adăugat apoi rulourile și le-am lăsat până s-a pătruns bine carnea.

    Saltimbocca alla romana - rulourile de vitel cu prosciutto se prajesc

    Cât timp s-au făcut rulourile, am făcut un piure simplu de cartofi. Când rulourile s-au terminat de preparat, le-am scos și le-am ținut calde. În tigaie am pus vinul, sare și piper. Am amestecat bine, am lăsat să scadă un pic. La final, am turnat acest sos peste bucățile de saltimbocca și peste piure.

    Saltimbocca alla romana - rulorile se scot si in ulei se adauga vinul

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Panorama

    @Andrei .. frumoasa reteta da carne frageda de vitel ... pe unde gasesc, prin Groapa merita sa ma risc .. ?

    20.07.2010
  • andrei crivat

    @Panorama... cu scuzele de rigoare... ce-i aia Groapa ? in ce oras ?

    20.07.2010
Autor: Andrei Crivăț