Sandvici cu ou-ochi, fiert în apă

25.05.2016 0 comentarii

Ou-ochi prăjit sau ou-ochi, fiert în apă? Dacă înclini spre a doua variantă, iată reţeta unui sandvici cu ou-ochi, fiert în apă: simplu, rapid şi delicios!

  1. Ingrediente

    1 chiflă
    1 ou
    2 prafuri sare
    1-2 felii de muşchi de porc, file

    Mod de preparare

    Taie pe jumătate chifla şi dă câteva minute la cuptor, cât să se rumenească.

    Între timp, pune pe foc o cană de 500 ml, plină cu apă cam jumătate .

    Separat, spală oul şi sparge-l într-o ceaşcă. Gălbenuşul trebuie să fie întreg.

    Când apa dă în fiert, adaugă oul uşor, în apă, astfel încât să nu se răspândească.

    Lasă focul încet, pentru ca oul să se poată strânge şi lasă aproximativ 5 minute.

    Când este gata, scoate cu spumarul într-o farfurie şi mai lasă-l un pic. După, scurge apa strânsă.

    Ia prima bucată de chiflă şi pune peste 1 felie de muşchi de porc, apoi oul-ochi şi după aceea a doua parte de chiflă.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro