Sandvici vegetarian

01.03.2016 0 comentarii

Cine nu pofteşte, din când în când, la un hamburger delicios? Mai nou, avem la dispoziţie şi variante ceva mai sănătoase, cum este şi acest sandvici vegetarian!

  1. Ingrediente

    Pentru chifteluţe:

    5 cartofi
    1 cană linte
    2 căţei de usturoi
    mărar, pătrunjel
    2 ouă
    2 linguri de griş
    Câteva chifle cu seminţe
    ulei de măsline
    1 gogoşar
    6-7 măsline
    2-3 castraveţi muraţi
    pastă de năut
    2-3 frunze de salată verde

    Mod de preparare

    Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare. Când apa dă în clocot, mai lasă-i aproximativ 20 de minute.

    Scoate-i, curăţă-i de coajă.

    Separat, înmoaie lintea cel puţin 2 ore, după care scurge apa şi pune lintea la fiert.

    Când atât lintea, cât şi cartofii sunt gata, dă-i prin blender, amestecându-i cu 2 căţei de usturoi tocaţi mărunţi, mărar şi pătrunjel.

    Adaugă apoi peste 2 ouă bătute bine în prealabil, 2 linguri de griş şi formează chifteluţe. În cazul în care compoziţia este prea moale, mai suplimentează cu 1 lingură de griş.

    Prăjeşte-le în ulei încins, iar când sunt gata, lasă-le pe un şerveţel absorbant pentru a se scurge surplusul de grăsime.

    Taie pe jumătate chiflele cu seminţe, unge-le cu puţin ulei de măsline, adaugă chifteluţa şi feliile de gogoşar, măslinele tăiate mărunt, castraveţii muraţi, pasta de naut şi frunzele de salată verde.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro