Sandvici vegetarian

Cine nu pofteşte, din când în când, la un hamburger delicios? Mai nou, avem la dispoziţie şi variante ceva mai sănătoase, cum este şi acest sandvici vegetarian!
-
Ingrediente
Pentru chifteluţe:
5 cartofi
1 cană linte
2 căţei de usturoi
mărar, pătrunjel
2 ouă
2 linguri de griş
Câteva chifle cu seminţe
ulei de măsline
1 gogoşar
6-7 măsline
2-3 castraveţi muraţi
pastă de năut
2-3 frunze de salată verde
Mod de preparare
Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare. Când apa dă în clocot, mai lasă-i aproximativ 20 de minute.
Scoate-i, curăţă-i de coajă.
Separat, înmoaie lintea cel puţin 2 ore, după care scurge apa şi pune lintea la fiert.
Când atât lintea, cât şi cartofii sunt gata, dă-i prin blender, amestecându-i cu 2 căţei de usturoi tocaţi mărunţi, mărar şi pătrunjel.
Adaugă apoi peste 2 ouă bătute bine în prealabil, 2 linguri de griş şi formează chifteluţe. În cazul în care compoziţia este prea moale, mai suplimentează cu 1 lingură de griş.
Prăjeşte-le în ulei încins, iar când sunt gata, lasă-le pe un şerveţel absorbant pentru a se scurge surplusul de grăsime.
Taie pe jumătate chiflele cu seminţe, unge-le cu puţin ulei de măsline, adaugă chifteluţa şi feliile de gogoşar, măslinele tăiate mărunt, castraveţii muraţi, pasta de naut şi frunzele de salată verde.
