Saramură de crap

Condimente alese, peşte proaspăt, verdeaţă, legume – ingrediente savuroase pentru un preparat delicios, pe care trebuie să-l încerci şi tu: saramură de crap.
-
Ingrediente
2 peşti crap mai mari
1 litru de apă
sare grunjoasă
cimbru
3 linguri suc de roşii
1 foaie dafin
pătrunjel
morcov
ardei gras roşu
sare fină
piper măcinat
5 căţei de usturoi
½ ardei iute verde
Mod de preparare
Curăţă peştele în interior, dar nu şi de solzi.
Spală-l bine şi lasă-l să se usuce pe un prosop absorbant.
Dă-i cu sare(fină) şi piper.
Ia o tavă puţin mai înaltă şi pune un strat de 2 cm de sare grunjoasă. Adaugă aici, peste sare, peştele şi sărează-l şi pe el un pic cu sare grunjoasă.
Dă-l la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 35 de minute.
Când este gata, scoate-l, curăţă-l de pojghiţa de sare şi solzi, spală-l puţin cu apă călduţă şi adaugă-l într-o tavă.
Prepară saramura astfel: 1 litru apă fiartă în care am pus foaia de dafin, cimbrul, sucul de roşii, piper, usturoi tăiat mărunt.
Toarnă saramura peste peşte, adaugă şi ardeiul gras, o roşie, morcovul (opărite toate înainte), ardei iute şi decorează cu pătrunjel tocat mărunt.
Adaugă tot aici şi o linguriţă de ulei.
