Saramură de crap

26.05.2018 0 comentarii

Condimente alese, peşte proaspăt, verdeaţă, legume – ingrediente savuroase pentru un preparat delicios, pe care trebuie să-l încerci şi tu: saramură de crap.

  1. Ingrediente

    2 peşti crap mai mari
    1 litru de apă
    sare grunjoasă
    cimbru
    3 linguri suc de roşii
    1 foaie dafin
    pătrunjel
    morcov
    ardei gras roşu
    sare fină
    piper măcinat
    5 căţei de usturoi
    ½ ardei iute verde


    Mod de preparare

    Curăţă peştele în interior, dar nu şi de solzi.

    Spală-l bine şi lasă-l să se usuce pe un prosop absorbant.

    Dă-i cu sare(fină) şi piper.

    Ia o tavă puţin mai înaltă şi pune un strat de 2 cm de sare grunjoasă. Adaugă aici, peste sare, peştele şi sărează-l şi pe el un pic cu sare grunjoasă.

    Dă-l la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 35 de minute.

    Când este gata, scoate-l, curăţă-l de pojghiţa de sare şi solzi, spală-l puţin cu apă călduţă şi adaugă-l într-o tavă.

    Prepară saramura astfel: 1 litru apă fiartă în care am pus foaia de dafin, cimbrul, sucul de roşii, piper, usturoi tăiat mărunt.

    Toarnă saramura peste peşte, adaugă şi ardeiul gras, o roşie, morcovul (opărite toate înainte), ardei iute şi decorează cu pătrunjel tocat mărunt.

    Adaugă tot aici şi o linguriţă de ulei.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro