Saramură de pui

02.11.2010 6 comentarii
  1. Cu câteva luni în urmă, am ajuns la Restaurantul Beta din Constanța. Un loc demn de toată admirația unui iubitor de mâncăruri. Printre alte minuni pe care le-am gustat acolo, am dat de ceva ce se numea "saramură de pui". Mi-a plăcut atât de mult, încât am cerut (insistent, chiar) rețeta. Din păcate, bucătarul nu s-a bucurat așa de tare, astfel încât mi-a dat un fel de rezumat al rezumatului rețetei. Din care am încropit ceea ce vedeți mai jos.

    Ingrediente

    • 500 gr piept de pui, dezosat, fără piele, feliat
    • 2 ardei grași roșii
    • 2 ardei grași verzi
    • 150 g roșii cherry (la mine asta a însemnat cam 20 de roșii cherry)
    • 6 căței de usturoi
    • 100 ml suc de roșii (de casă, de preferat)
    • 100 ml vin alb demisec
    • 1 lingură de pătrunjel verde tocat
    • sare, piper

    Rețetă

    Am curățat ardeii grași și i-am tăiat în sferturi

    Saramura de pui - ardeii grasi se taie felii

    Am tăiat în jumătăți roșiile cherry (evident, poza e facuta înainte de asta)

    Saramura de pui - rosiile cherry se taie in jumatati

    Apoi am pus pe grătarul încins feliile de piept de pui

    Saramura de pui - pieptul de pui feliat se pune pe gratar

    Le-am lăsat câteva minute pe fiecare parte, până au început să se rumenească.

    Saramura de pui - feliile de piept de pui se rumenesc pe ambele parti

    Le-am luat de pe grătar și, în locul lor, am pus feliile de ardei gras. Pe ambele părți, să se coacă bine.

    Saramura de pui - ardeii grasi se coc pe gratar

    Apoi le-am dat deoparte și am pus roșiile.

    Saramura de pui - rosiile cherry se coc pe gratar

    Când au fost coapte și ele, am terminat cu grătarul. Într-o tigaie mai adâncă am călit usturoiul, tăiat felii, într-o lingură de ulei.

    Saramura de pui - usturoiul se caleste in putin ulei

    După care am pus sucul de roșii.

    Saramura de pui - se adauga sucul de rosii

    Când a început să fiarbă, am adăugat ardeii copți (pe care între timp i-am tăiat în bucățele) și roșiile

    Saramura de pui - se adauga ardeii copti taiati bucatele si rosiile coapte

    După 5 minute, am pus în oală și feliile de piept de pui.

    Saramura de pui - se adauga feliile de piept de pui

    Am pus o jumătate de cană de apă și vinul și le-am lăsat pe toate să fiarbă vreo 20 de minute, până a scăzut sosul. La final am pus pătrunjelul tocat, sare și piper.

    Saramura de pui - saramura se presara cu patrunjel tocat

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Dragos Mone

    noroc ca acum m-am ridicat de la masa...

    02.11.2010
  • Andra Z

    Vai, ce buna mi-ai facut ziua. Trebuie sa fac si eu reteta curand. :D Numai cat mi-aduc aminte de saramura aia mi se face gura apa!

    02.11.2010
  • Oana

    salivez...

    03.11.2010
  • crysss

    cat de curind incerc si eu reteta.....k tare buna pare

    18.11.2010
  • Alexa

    Ar trebui sa ajungi acum la Beta, ca au schimbat bucatarul...e cel mai cel tipul asta nou. Prepara numai bunatati!

    30.11.2010
  • Alin P.

    Acum o rpepar.Sper sa-mi iasa!

    24.02.2013
Autor: Andrei Crivăț