Sarmale cu carne de porc

24.12.2017 0 comentarii

Nu se poate să nu faci, din când în când, tradiţionalele sarmale cu carne de porc. Dacă nu ştii încă reţeta, urmează paşii de mai jos! Sigur îţi vor ieşi!

  1. Ingrediente

    1 kg carne de porc tocată (cu un pic de grăsime)
    1 ou
    2 cepe
    ½ morcov
    1 ceşcuţă orez
    sare, piper (ceva mai mult piper)
    un praf boia de ardei dulce (opţional)
    foi de varză murată
    100 g suc de roşii
    apă sau borş

    Mod de preparare

    Ia un kg de carne de porc tocată (cu un pic de grăsime pentru că, astfel, sarmalele vor fi mai gustoase). Amestec-o cu un ou, două cepe date prin răzătoarea mică, ½ morcov crud, dat şi el prin razătoarea mică, o ceşcuţă de orez, sare şi piper ceva mai mult sau după preferinţă. Cine doreşte, mai poate adăuga şi un 1-2 prafuri de boia de ardei dulce.

    Amestecă foarte bine toată compoziţia.

    Ia câte o foaie de varză murată şi aşază în mijloc cam 3 linguriţe din amestecul de mai sus. Rulează, formând sarmalele.

    Când sunt gata, se aşază în oală astfel: pe fundul vasului aşază o crenguţă de cimbru. Apoi, dacă doriţi, câteva bucăţi de costiţă afumată.

    De-abia apoi începem să aşezăm sarmelele.

    Ar fi bine ca în mijlocul vasului să avem o gaură în care la final să punem varza rămasă, tăiată mărunt.

    Pentru asta, bagă un pahar înalt în mijloc şi aşază sarmalele în jurul acestuia, câte un strat.

    Printre sarmale mai putem pune şi câte un cârnăcior pentru un plus de gust.

    Scoate paharul şi aşază în acel gol varza tocată mărunt. Înainte de a le da la cuptor mai punem în vas 1 cană de apă.

    Le dăm la cuptor şi, între timp, dacă mai e nevoie, mai adăugăm apă sau borş.

    Se lasă cam 1 oră, 1 oră şi jumătate sau până când sunt făcute, iar spre final se adaugă şi o cutie de 100 g de suc de roşii.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro