Sărmăluţe în foi de viţă

12.10.2015 0 comentarii

Aceste sărmăluţe în foi de viţă sunt uşor de preparat şi vin cu un plus de efect la capitolul aspect, dar şi gust! Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci!

  1. Ingrediente

    20 foi de viţă
    1 piept de pui
    1 morcov
    1 ceapă mai mică
    1 lingură de orez
    Bulion sau sos de roşii
    Sare, piper
    1 ou
    1 lingură ulei

    Mod de preparare

    Spală pieptul de pui, curăţă de os şi pieliţă, după care dă prin maşina de tocat.

    Pune apoi într-un castron şi amestecă compoziţia cu un morcov crud dat prin razătoarea mică, o ceapă mică rasă şi o lingură de orez.

    Adaugă 1 lingură de bulion, sare, piper, mai amestecă un pic şi adaugă şi un ou.

    Omogenizează, după care aşază pe fiecare foiţă de viţă de vie (sau pe jumătate, depinde de dimensiune) câte o linguriţă din amestecul format.

    Rulează şi aşază într-o cratiţă.

    Separat, diluează bulionul sau sucul de roşii cu un pic de apă rece şi o lingură de ulei. Toarnă acest amestec peste sărmăluţe astfel încât să le acopere. În cazul în care îţi plac sărmăluţele ceva mai acrişoare, adaugă acum şi o ceşcuţă de borş.

    Dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

    Se servesc cu lămâie sau smântână.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro