Scoici Saint Jacques
-
Vă povesteam săptămâna trecută de atelierul de gătit "What's cooking in the City", organizat la Hotel City Plaza din Cluj, sub atenta supraveghere a maeștrilor Irina Ignat și Ioan Fatol. Am fost tare curios să urmez acest curs - și nu-mi pare rău, am învățat o grămadă de lucruri noi. Și în zilele următoare am să vă arăt câteva dintre rețetele pe care le-am gătit în cadrul acestui curs.
Ingrediente (pentru o porție)
- 4 scoici Saint Jacques
- 4 roșii cherry
- 2 fire busuioc verde
- 2 fire pătrunjel verde
- 2 fire ceapă verde
- 2 căței de usturoi
- 50 ml vin alb sec
- 2 linguri de ulei de măsline
- 20 gr de unt
- sare, piper
Carnea scoicilor se spală, apoi se usucă cu hârtie de bucătărie.
După care le-am prăjit câteva minute într-o lingură de ulei de măsline
Le-am prăjit pe ambele părți
În același timp, într-o altă tigaie, am călit ceapa și usturoiul tăiate mărunt, într-o altă lingură de ulei
După ce s-au înmuiat un pic, am adăugat roșiile cherry tăiate în 4. După ce s-au înmuiat, am adăugat vinul alb și untul, apoi verdețurile, tocate și ele mărunt.
Pe o farfurie, am pus carcasa scoicii. În ea am pus roșiile cu verdețuri, apoi am pus carnea scoicilor. Peste ele am turnat sosul.
E o gustare incredibilă, tipic franțuzească. În plus, se face în vreo 8 minute - merită s-o încercați. Scoici Saint Jacques găsiți în hypermarketuri sau in cash and carry, de exemplu în Metro.