Scoici Saint Jacques

13.07.2010 0 comentarii
  1. Vă povesteam săptămâna trecută de atelierul de gătit "What's cooking in the City", organizat la Hotel City Plaza din Cluj, sub atenta supraveghere a maeștrilor Irina Ignat și Ioan Fatol. Am fost tare curios să urmez acest curs - și nu-mi pare rău, am învățat o grămadă de lucruri noi. Și în zilele următoare am să vă arăt câteva dintre rețetele pe care le-am gătit în cadrul acestui curs.

    Ingrediente (pentru o porție)

    • 4 scoici Saint Jacques
    • 4 roșii cherry
    • 2 fire busuioc verde
    • 2 fire pătrunjel verde
    • 2 fire ceapă verde
    • 2 căței de usturoi
    • 50 ml vin alb sec
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • 20 gr de unt
    • sare, piper

    Carnea scoicilor se spală, apoi se usucă cu hârtie de bucătărie.

    Scoici Saint Jacques - scoicile se spala

    După care le-am prăjit câteva minute  într-o lingură de ulei de măsline

    Scoici Saint Jacques - scoicile se prajesc

    Le-am prăjit pe ambele părți

    Scoici Saint Jacques - scoicile se prajesc pe ambele parti

    În același timp, într-o altă tigaie, am călit ceapa și usturoiul tăiate mărunt, într-o altă lingură  de ulei

    Scoici Saint Jacques - ceapa si usturoiul se calesc

    După ce s-au înmuiat un pic, am adăugat roșiile cherry tăiate în 4. După ce s-au înmuiat, am adăugat vinul alb și untul, apoi verdețurile, tocate și ele mărunt.

    Scoici Saint Jacques - se adauga rosiile, verdeata, untul si vinul

    Pe o farfurie, am pus carcasa scoicii. În ea am pus roșiile cu verdețuri, apoi am pus carnea scoicilor. Peste ele am turnat sosul.

    Scoici Saint Jacques - scoicile se aseaza in carapace peste sosul de rosii cu verdeturi

    E o gustare incredibilă, tipic franțuzească. În plus, se face în vreo 8 minute - merită s-o încercați. Scoici Saint Jacques găsiți în hypermarketuri sau in cash and carry, de exemplu în Metro.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț