Scones - Pâinici cu merişoare

Originare din Scoţia, Scones sunt pâinici pufoase şi crocante, deopotrivă. Le poţi servi la micul-dejun sau ca o gustare delicioasă, în diverse combinaţii!
-
Ingrediente
2 căni făină
1/3 cană zahăr
1 pliculeţ praf de copt
1 praf sare
8 linguri unt nesărat, tare
merişoare
1 ou
150 ml smântână sau iaurt
Mod de preparare
Într-un vas, adaugă făina, 1/3 cană zahăr, sarea şi praful de copt.
În această compoziţie, rade untul pe răzătoarea mare.
După aceea, începe să amesteci cu degetele şi adaugă peste merişoarele înmuiate în prealabil şi scurse bine apoi. Bineînţeles, la fel de bine poţi folosi stafide sau bucăţele de ciocolată mai tare.
Într-un alt vas, amestecă smântâna cu oul.
Toarnă acest amestec peste compoziţia de făină şi amestecă bine, ca pe cozonac.
Dă cu făină o suprafaţă întinsă şi întinde aici aluatul de mai sus într-un strat gros cam de 1 cm.
Presară peste el puţin zahăr şi formează rotunduri cu ajutorul unui pahar.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă întinsă, aşază aici pâinicile şi dă la cuptor până devin rumenii, aproximativ 20 de minute.
Lasă-le să se răcească un pic înainte de a le servi.
