Sfaturi culinare – avem voie să adăugăm apă în timpul fierberii legumelor?

Fie că fierbem legume pentru a face supă, fie că le fierbem pentru a le folosi apoi la alte preparate, întrebarea multora este dacă avem voie sau nu să adăugăm apă în timpul fierberii lor?
-
Uneori, poate nu apreciem corect cantitatea de apă necesară şi tindem să apelăm şi la acest pas pentru a le mai lasă mai mult pe foc, să le fierbem mai bine.
Răspuns:
Teoretic, nu, nu avem voie să facem asta tocmai pentru a da un gust bun supelor de legume. Ideal ar fi să apreciem corect încă de la începutul fierberii de câtă apă avem nevoie.
Totuşi, dacă se întâmplă să greşeşti şi să mai ai nevoie de o anumită cantitate de apă pentru fierbere, apelează la metoda următoare: fierbe separat 1 cană (sau cât ai nevoie) de apă şi adaug-o apoi în supă.
Singura situaţie în care avem voie să adăugăm apă rece în supă este atunci când preparăm supă de găluşte: înainte de a începe să punem găluştele trebuie neapărat să turnăm in vas 1 cană de apă rece pentru a stagna fierberea. Astfel, găluştele vor rămâne întregi şi îşi vor păstra forma.
