Sfaturi culinare – cum să prepari pasta de corcoduşe

25.05.2017 0 comentarii

Borş sau o pastă de corcoduşe verzi? Dacă vrei să încerci a doua variantă, gustul ciorbelor sau al mâncărurilor acrite cu această zeamă va fi cu adevărat special.

  1. În plus, acest tip de bulion este plin de vitamine, fiind folosit şi ca atare, în loc de doza zilnică de vitamina C sau conservată şi păstrată apoi pentru iarnă.

    Aşadar, iată cum poţi prepara pasta de corcoduşe:


    Ia 3 căni de corcoduşe, alege-le de codiţe şi frunze, după care spală-le bine cu apă rece.

    Adaugă-le într-un vas cu apă cât să le acopere cu o palmă şi pune-le pe foc.

    Lasă totul să fiarbă aproximativ 30 de minute, la foc mic, până când corcoduşele se decojesc. Închide focul.

    Ia o altă cratiţă şi strecoară în aceasta lichidul, folosindu-te de o sită mai mare. Toarnă amestecul şi pasează foarte, foarte bine, astfel încât în sită să rămână numai cojile şi sâmburii.

    Dacă observi că nu se pasează foarte bine, mai adaugă în sită 1 cană de apă rece.

    Apoi, peste zeama propriu-zisă de corcoduşe se adaugă 1 linguriţă rasă de sare şi se mai pune 10 minute la fiert, astfel încât compoziţia să devină ceva mai groasă.

    Dacă doreşti ca din această compoziţie să foloseşti la ciorbele din viitoarele zile, tot ce trebuie să faci este să pui pasta de corcoduşe în sticlă, să foloseşti la ciorbe (3-4 linguri, în loc de borş, sau cât preferi de acră) şi să o păstrezi la frigider.

    În cazul în care vrei să prepari pasta de corcoduşe pentru iarnă, foloseşte mai multe corcoduşe (până la 2 kg), lasă să fiarbă amestecul mai mult (aproximativ 35 de minute), adaugă în borcane când s-a răcit, capsează şi mai fierbe la bain-marie încă 45 de minute.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro