Sfaturi culinare – trucuri pentru foietaje delicioase

16.10.2016 0 comentarii

Gogoşi, pizza, cozonac, clătite – fiecare pare a avea trucul său special. Deşi reţetele sunt bine stabilite, nu ar fi rău să aflăm secretele fiecăreia.

  1. Aşadar, dacă vrei să ştii cum să îţi iasă foietaje mai gustoase sau mai pufoase, ţine minte următoarele trucuri:

    -    Apă minerală în clătite, gogoşi şi pizza

    Laptele în compoziţia clătitelor ar putea face ca acestea să se lipească. Cu apă minerală, clătitele vor ieşi mai fragede şi mai pufoase.
    La fel se întâmplă şi în cazul gogoşilor, iar pentru pizza cu blat ceva mai fraged, foloseşte tot apă minerală.

    -    Compoziţia de pateuri sau fursecuri – neapărat câteva ore în frigider


    Pentru ca fursecurile şi pateurile să iasă mai fragede şi mai gustoase, înveleşte compoziţia într-o folie alimentară şi las-o la frigider dacă nu peste noapte, măcar câteva ore.

    -    Cozonacul – făcut cu dragoste, tratat cu atenţie

    Cine spune că trebuie să faci cozonac doar atunci când eşti liniştit, nu greşeşte! În plus, după ce îl pui în tavă, manevrează-l cu foarte mare atenţie, fără să trânteşti vasele. De asemenea, ai grijă ca în bucătărie să fie căldură.

    După ce îl scoţi din cuptor, lasă-l 30 de minute fără să-l înveleşti, pentru că altfel se udă şi se lasă. După ce a mai început să se răcească puţin, acoperă-l cu ceva uşor.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro