Slănină opărită

22.09.2010 6 comentarii
  1. Cu ceva vreme în urmă am primit - cado, cado! - o bucată de slănină de la Sighet. Zice-se că slănina asta de pe burtă (care are o mulțime de carne, atât de multă de zici că-i bacon) e un fel de specialitate a zonei. Mie mi s-a părut foarte faină, da'  m-am gândit că pot s-o fac și mai faină dacă o fierb și o dau cu condimente. Ceea ce am și făcut, respectând ad literam o rețetă a domnului Bucătar Maniac.

    Ingrediente

    • slănină
    • 1 lingură de boabe de ienibahar
    • 1 linguriță de boabe de piper (eu am folosit verde)
    • 4-5 căței de usturoi
    • 2 linguri de boia dulce
    • 2 foi de dafin
    • sare

    Rețetă

    Cam așa arăta slănina când am primit-o eu. Gustoasă, dar cam tare.

    Slanina oparita - slanina cruda se pune la oparit

    Am pregătit, separat, condimentele - usturoiul, ienibaharul și piperul verde.

    Slanina oparita - se pregatesc condimentele usturoi, ienibahar, piper

    Am pus apa la fiert, cu doi foi de dafin. Cand a dat în clocot, am pus slănina. Sare n-am pus, că era deja slănina sărată - dar aș fi pus, dacă era nevoie, cam o linguriță.

    Slanina oparita - slanina se pune la fiert cu dafin

    Am lăsat la fiert cam o oră jumătate, până când am înfipt furculița în ea cu ușurință. Între timp, am zdrobit condimentele.

    Slanina oparita - ienibaharul, piperul si usturoiul se zdrobesc

    Când slănina a fost suficent de frăgezită, am scos-o din apă.

    Slanina oparita - slanina se lasa la fiert cam o ora jumatate, pana devine frageda

    Așa fierbinte cum era, am făcut niște crestături dese în partea de sus (deci cea opusă părții cu șorici) și am frecat bine cu condimentele pisate.

    Slanina oparita - slanina se freaca cu amestecul de ienibahar usturoi si piper

    Apoi am frecat cu boia dulce, până s-a uniformizat și a pătruns în crestături.

    Slanina oparita - slanina fiarta se freaca cu boia dulce

    Dat fiind că imediat vine iarna, eu zic s-o încercați. Dacă aveți o bucată de slănină cu carne, prin această metodă o să obțineti un fel de bacon care bate orice produs asemănător din orice magazin. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Anca

    Incearca in loc de apa, moare de varza. Este absolut minunata.

    22.09.2010
  • dzy78

    mmm imi ploua in gura;) good job

    22.09.2010
  • Andrei

    Scrie despre restaurantul ala din Constanta! Ai promis pe blog :)

    22.09.2010
  • andrei crivat

    scriu, scriu, promit ca scriu :)

    22.09.2010
  • IULIAN

    FRATILOR MULTUMIM CA NE ADUCETI AMINTE DE BUCATARIA ROMANEASCA ,NU DE ALTA CA DE SUYLAKI NE-AM CAM SATURAT,SLANA CERE SI O TUICA DE LA ROMANIA ,MAI ALES CA VINE FRIGUL,SALUTARI DIN ATHENA BY IULIAN

    22.09.2010
  • Blogger.Dan

    umbrela..am nevoie de umbrela! Dau un regat pentru o umbrela! Imi ploua in gura! Nu mi se pare corect! Prea....of...sa-mi aduceti aminte sa nu trec pe decat dupa ce am "halit" in prealabil.

    25.09.2010
Autor: Andrei Crivăț